Mai mulţi elevi şi un adult, ucişi de un lunetist în centrul Sudanului

Patru elevi şi un adult au fost ucişi de un lunetist necunoscut în timpul unui protest antiguvernamental în centrul Sudanului, a anunţat luni Comitetul central al medicilor sudanezi (CCSD), potrivit dpa şi AFP.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite, dintre care unele sunt în stare critică, atunci când un grup de elevi de gimnaziu protestau paşnic, în oraşul El Obeid, împotriva Consiliului militar provizoriu.

Identitatea sau apartenenţa lunetiştilor nu sunt deocamdată cunoscute.

Spre sfârşitul anului trecut în Sudan au început demonstraţii antiguvernamentale, protestatarii cerând plecarea de la putere a regimului condus de Omar al-Bashir în ultimii 30 de ani.

La data de 11 aprilie acest an, Bashir a fost arestat de armată, care a instaurat un Consiliu militar provizoriu pentru gestionarea problemelor curente ale ţării. 

Protestatarii au susţinut însă că noii lideri militari sunt o continuare a regimului Bashir şi au cerut constant tranziţia către un guvern civil. 

Începând din decembrie 2018, reprimarea manifestaţiilor din Sudan s-a soldat cu 246 de morţi, dintre care 127 în data de 3 iunie, conform CCSD. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25