Mai mulți copii au fost uciși în Thailanda de un fost polițist. Își lăsa copilul la creșă zilnic

Sursă foto: Pexels (Maurício Mascaro)
Sursă foto: Pexels (Maurício Mascaro)

Mai mulți copii dintr-o grădiniță au fost uciși de un fost polițist care a intrat înarmat. 

Un fost polițist a ucis cel puțin 37 de persoane, majoritatea copii, într-un atac armat dintr-un centru de îngrijire din nord-estul Thailandei. Poliția spune că atacatorul s-a sinucis apoi, omorându-și și familia, după o urmărire prin provincia Nong Bua Lamphu. Polițiștii spun că atacatorul și-a împușcat și și-a înjunghiat victimele înainte să fugă de la fața locului.

Fostul ofițer, în vârstă de 34 de ani, a fost concediat în iunie pentru consum de droguri, a declarat poliția.

Un profesor care a supraviețuit a declarat pentru Thairath TV din Thailanda că atacatorul obișnuia să-și lase copilul la creșă și părea politicos. Un motiv rămâne neclar.

22 de copii au murit

Cel puțin 22 de copii au fost printre morții masacrului în masă din orașul Uttai Sawan. Unele victime în vârstă de doar doi ani au fost atacate în timp ce dormeau. Mai multe persoane care au fost rănite și au fost transportate la spitalul raional Nong Bua Lamphu.

„Atacatorul a venit în jurul orei prânzului și a împușcat mai întâi patru sau cinci angajați de la centrul de îngrijire al copiilor”, a declarat un oficial local, Jidapa Boonsom, care activează în zonă pentru agenția de presă Reuters. Una dintre victime era o profesoară însărcinată în opt luni. „La început oamenii au crezut că sunt artificii”, a spus ea, adăugând că bărbatul a forțat apoi să intre într-o cameră încuiată în care dormeau copiii.

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare par să arate lacrimile și suferința părinților și rudelor celor uciși, în timp ce aceștia se adunau la un adăpost din afara centrului. Polițiștii sosiți după atac s-au confruntat cu scene îngrozitoare, cadavrele unor adulți și copii, unii dintre ei foarte tineri, zăcând în interiorul și în afara clădirii. Prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha a descris incidentul drept „un eveniment șocant”.

Mai mulți elevi au murit după ce elicopterele militare au tras asupra unei școli

Cel puțin 11 copii au fost uciși și alți 15 sunt dispăruți după ce elicopterele militare au tras într-o școală din nordul Myanmarului, a anunțat Unicef. Trupele și elicopterele de combat au deschis focul vinerea trecută asupra școlii templului din regiunea Sagaing, un bastion rebel. Guvernul militar din Myanmar a declarat că a fost un atac asupra insurgenților despre care pretindeau că se ascundeau în școala din satul Let Yet Kone.

Printre elevii școlii se aflau atât cei de la grădiniță, cât și tineri adolescenți.

Serviciul birman al BBC a confirmat anterior că cel puțin șase copii au fost uciși, doi băieți de 7 și 14 ani și trei fete de 7, 9 și 11 ani. Un alt băiat, în vârstă de 13 ani, a fost lovit de un glonț în timp ce pescuia în apropiere de tatăl său.

Majoritatea cadavrelor copiilor au fost luate de trupele militare, au notat jurnaliștii. De asemenea, șase săteni adulți au fost uciși în acea zi de trupe, a declarat BBC Burmese, inclusiv cinci bărbați și o femeie. Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat ceea ce păreau a fi găuri de gloanțe și pete de sânge la o clădire a școlii, a spus un raport Reuters. Vezi imaginile de la fața locului și citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel