Mai multe drumuri naționale sunt închise. Pe A1 și A2 se circulă greu

Mai multe drumuri naționale au fost închise, miercuri, din cauza condițiilor meteorologice. Viscolul puternic și zăpada abundentă îngreunează traficul rutier în întreaga țară. Pe autostrăzile A1 și A2 se circulă în condiții de iarnă, existând zone unde zăpada troienită pune probleme conducătorilor auto, informează Centrul Infotrafic.

Potrivit informațiilor transmise ce Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, mai multe drumuri naționale au fost închise. Condițiile de iarnă impun șoferilor să circule cu viteză redusă, în timp ce pe autostrăzile A1 și A2, segmente de drum cu declivitate mare pun probleme mai ales conducătorilor de TIR-uri.

Până la ora 16.00, erau închise următoarele căi de circulație: DN2 (E85) pe tronsoanele Urziceni - Buzău (în zona Mihăileşti - Căldăruşanca) şi Voluntari - Urziceni, DN1D Urziceni - Albeşti-Paleologu; DN22 Râmnicu Sărat - Brăila; DN2C Costeşti - Slobozia, DN23 Focşani - Galaţi, între Focşani şi Boţârlău; DN23A Focşani - Ciorăşti, între Gologanu şi Bordeasa, DN23B Măicăneşti - Ciorăşti, între Salcia şi Codreşti.

"Pe DN Centura Bucureşti se circulă cu mare dificultate între intersecţiile cu DN2 şi DN3. În judeţul Cluj, circulaţia a fost reluată la ora 15.35 pe DN1N - centura municipiului Cluj-Napoca, între Vâlcele şi Apahida, tronson pe care s-a produs un accident în care au fost implicate două autotrenuri. În judeţul Suceava se circulă îngreunat pe DN17 Suceava - Gura Humorului, în zona Ilişeşti, din cauza unor autotrenuri care înaintează cu dificultate", precizează Centrul Infotrafic.

Autoritățile de profil recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar, având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare referitoare la ninsori abundente şi viscol, valabilă până mâine la ora 18:00. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiți să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel