MAI, anunț important. Ce se va întâmpla cu ministerul

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un comunicat despre ce urmează să se îmtâmple cu sediul în care își desfășoară activitatea.

Sediul MAI va fi reabilitat termic în urma unei Hotărâri de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea sediului, adoptată vineri.

"În urma auditului energetic efectuat asupra imobilului, construit în anul 1940, a reieşit necesitatea renovării prin termoizolare şi etanşare, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie şi asigurarea unui confort sporit pentru personalul MAI", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Aprobarea Hotărârii de Guvern va permite reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior a faţadelor cu valoare istorică şi pe exterior a faţadelor din curţile interioare.

"De asemenea, vor fi adăugate echipamente pentru surse de energie regenerabilă şi vor fi modernizate sistemele de instalaţii pentru a eficientiza consumul de energie. În plus, vor fi realizate lucrări de consolidare ale structurii de rezistenţă a imobilului, de modernizare a spaţiilor, recondiţionare a unor finisaje interioare ale pereţilor şi pardoselilor, înlocuire de finisaje ale pardoselilor, pereţilor şi tavanelor, înlocuire tâmplării interioare (uşi şi ferestre)", se arată în comunicat.

Programul Naţional de Reformă 

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 322.147.000 lei, fondurile urmând să fie alocate prin Programul Operaţional POR/2017 - Axa prioritară 3, precum şi de la bugetul de stat, prin bugetul MAI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie. Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni.

"În cadrul eforturilor de la nivelul Uniunii Europene în materie de schimbări climatice şi energie, România s-a angajat prin Programul Naţional de Reformă să obţină o reducere de 19% a consumului primar de energie până în 2020 prin îmbunătăţirea eficienţei energetice. O contribuţie semnificativă la atingerea acestui obiectiv o va avea renovarea imobilelor având în vedere că sectorul clădirilor este responsabil de 40% din consumul total de energie", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel