Magistrala Buzeşti-Berzei este aproape de inaugurare

magistrala
magistrala

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu,  a fost prezent vineri, înainte de deschiderea circulaţiei pe Maghistrala  Buzeşti-Berzei, la efectuarea primelor probe ale tramvaielor care vor circula pe tronsonul Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan.

"Tot ce a fost făcut aici a fost făcut în deplină legalitate. (...) Sunt convins că circulaţia maşinilor în Bucureşti va fi mult mai organizată de acum încolo", a declarat primarul general.

 Pe acest subiect, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", Nicușor Dan,  a spus că, în urma unei decizii de luni a instanţei de judecată, care nu este definitivă, cele două autorizaţii de construire a şoselei au fost suspendate.

În replică, primarul Capitalei a arătat că este vorba de o suspendare doar până la judecarea "lucrurilor pe fond", toate lucrările executate pe Şoseaua Buzeşti-Berzei fiind făcute în deplină legalitate. Mai mult, primarul Sorin Oprescu a arătat că este convins că cei care vor judeca pe fond această cauză vor vedea utilitatea arterei şi vor decide în mod corect.

 "Există o parte a oamenilor care vor să devină politicieni, creând o serie întreagă de disconforturi cetăţenilor Bucureştiului. Tot ce a fost făcut aici este în deplină legalitate şi sigur că e dureros, cu ghilimelele de rigoare, pentru cei care nu au avut dreptate. Este vorba de o suspendare până la judecarea lucrurilor pe fond. Eu sunt convins că, atât cât ştiu eu, şi inteligenţa şi bunul simţ al oamenilor care vor judeca această cauză vor vedea care este utilitatea acestui drum şi a acestei deschideri, şi, la urma urmei, cetăţenii sunt singurii care vor putea să aprecieze descongestionarea Bucureştiului", a mai spus Oprescu.

 Reprezentanţii Biroului juridic al municipalităţii au arătat că, în ceea ce priveşte efectuarea recepţiei lucrărilor la Şoseaua Buzeşti-Berzei, "suspendarea celor două autorizaţii nu împiedică realizarea recepţiei lucrărilor, aceasta fiind o operaţiune distinctă faţă de cuprinsul şi conţinutul autorizaţiei", deoarece recepţia este o operaţiune care nu este cuprinsă în autorizaţia de construire, ci constată dacă s-au efectuat toate operaţiunile prevăzute în autorizaţie.

Hala Matache, din nou în dispută

 Un alt motiv de dispută între Primăria generală și ONG-ul reprezentat de Nicușor Dan îl reprezintă tot o decizie de luni a instanţei, prin care PUZ-urile pentru reamplasarea a trei monumente istorice, respectiv Hala Matache şi imobilele din Berzei 81 şi 89, în alte zone decât cele iniţiale au fost suspendate.

Primarul Capitalei spune însă că nu poate să creadă că cineva va "aşeza hala în locul iniţial".

 "Dacă puteţi să credeţi că mai aşează cineva hala la locul unde a fost odată, să strice bulevardul, să o facă cei care dau hotărârea aceasta aberantă, dar hai să vedem cât de mulţumiţi o să fie oamenii care vor circula pe această arteră. Aşa a fost şi la podul Basarab", a mai spus Oprescu.

 Reprezentanţii municipalităţii au precizat că, faţă de deciziile de luni ale instanţei, municipalitatea va exercita căile de atac prevăzute de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel