MAE: Şefi de misiuni diplomatice, în vizită la companiile Aerostar şi Agricola din Bacău

Rodica Mitu / 12 oct 2019 / 19:29 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Afacerilor Externe a organizat o vizită de informare şi documentare în judeţele Bacău şi Neamţ pentru şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, scopul fiind facilitarea dialogului direct cu autorităţile locale, precum şi cu reprezentanţii mediului de afaceri. 

Conform unui comunicat de presă al MAE, vizita a început în judeţul Bacău cu o întâlnire găzduită de prefectul judeţului Bacău, Valentin Ivancea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu, la care au participat directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău, Mihai Tulbure, şi reprezentanţi ai mediului universitar. 'Pentru evidenţierea oportunităţilor economice din acest judeţ, diplomaţii au avut ocazia de a vizita un obiectiv strategic, Compania Aerostar Bacău. De asemenea, a fost efectuată şi o vizită la compania de industrie agroalimentară, Agricola Internaţional Bacău', se menţionează în comunicat. Membrii corpului diplomatic acreditat în România, alături de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău şi ai Consiliului Judeţean Bacău au participat la un scurt moment muzical oferit de Filarmonica 'Mihai Jora' în salonul Casei Memoriale 'George Enescu' din Tescani. Un alt obiectiv vizitat a fost Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, condus de doctorul Adrian Cotîrleţ.

Ulterior, membrii corpului diplomatic împreună cu autorităţile locale au depus coroane la Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura în cinstea celor căzuţi în Primul Război Mondial. 'Slănic Moldova, care a încântat invitaţii cu peisajele naturale unice şi cu bogata sa istorie, s-a aflat, de asemenea, pe lista obiectivelor turistice vizitate de şefii misiunilor diplomatice. Vizita în judeţul Bacău s-a încheiat cu prezentarea tradiţionalului Joc al Urşilor, un obicei străvechi de pe Valea Trotuşului pe care autorităţile locale, cu sprijinul celor de la Bucureşti, doresc să îl introducă în patrimoniul imaterial UNESCO', a adăugat MAE, potrivit Agerpres.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23