Macron vrea să mențină dialogul cu Rusia și spune că își dorește o „pace negociată“ în Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron își apără politica de a menține dialogul cu Rusia, spunând că nu doar Turcia trebuie să poarte discuții cu Moscova.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a apărat politica de a menține dialogul cu Rusia după invadarea Ucrainei de către aceasta, afirmând că Turcia nu ar trebui să fie singura putere care discută cu Moscova și că pregătirile ar trebui deja făcute pentru o pace negociată.

„Cine vrea ca Turcia să fie singura putere mondială care continuă să vorbească cu Rusia?” a spus președintele la o întâlnire a ambasadorilor francezi la Palatul Elysee.

„Nu trebuie să cedăm în fața niciunei forme de falsă morală care ne-ar lăsa neputincioși”, a adăugat el, conform Al Jazeera.

VEZI ȘI    -    Kremlinul are în gând să atace Republica Moldova. Lavrov le-a dat de înțeles moldovenilor că țara lor este următoarea pe listă/ video

Rusia a primit, prin intermediul Iranului, o misterioasă propunere de pace pentru războiul din Ucraina. Liderul european care ar fi trimis-o

Iranul a transmis Rusiei o așa-numită „inițiativă de pace” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, propusă de un lider european.

În timpul unei conferințe de presă la Moscova, miercuri, alături de Serghei Lavrov, ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian a confirmat că a predat propunerea europeană despre care spune că a fost dată președintelui iranian Ebrahim Raisi.

„Există idei care să ajute la stabilirea păcii și la oprirea luptei din Ucraina și am împărtășit aceste idei cu domnul Lavrov”, a spus Amirabdollahian.

El nu a numit liderul european din spatele inițiativei și nu a dezvăluit alte detalii, dar a spus că propunerea include puncte privind centrala nucleară Zaporizhzhia și prizonierii de război.

Recentul bombardament în jurul centralei din sud-estul Ucrainei a stârnit temeri cu privire la un posibil dezastru nuclear și a determinat Agenția Internațională pentru Energie Atomică să trimită experți pentru a vizita locul (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Delegaţia AIEA a sosit la centrala nucleară Zaporojie, controlată de ruşi în sud-estul Ucrainei

Președintele CA Lukoil a murit, după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Ravil Maganov, preşedintele Consiliului de Administraţie al celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil, a murit joi după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situaţia, transmite RADOR.

Şi unele surse mass-media ruse au relatat despre moartea lui Maganov, în vârstă de 67 de ani, care era şi vicepreşedintele al Lukoil, citând surse anonime. Reprezentanţii Lukoil nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

"În această dimineață, Maganov a căzut pe fereastra Spitalului Clinic Central. A murit din cauza rănilor", a spus o sursă pentru Interfax.

Oamenii legii sunt la fața locului, a spus el. Interfax scrie că nu are încă confirmarea oficială a acestei informații. Maganov în anii 1980 a lucrat la Langepasneftegaz, care mai târziu a devenit parte a LUKOIL. De la înființarea societății pe acțiuni, a ocupat funcții de conducere în LUKOIL. În 2020, după decesul președintelui consiliului de administrație al companiei petroliere, Valery Graifer, a prezidat consiliul de administrație (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel