Macron: Fond european comun pentru Apărare

Președintele francez, Emmanuel Macron, a pledat joi, la sosirea sa la Bruxelles, la primul său summit european, ca Europa ''să aducă un răspuns concret în fața dereglării provocate de globalizare', relatează AFP.

'Intrăm în concret. Acest Consiliu (european) va permite să se vorbească despre viitorul Europei noastre și să se vină cu proiectul unei Europe care protejează, a explicat Macron, reluând un discurs pe care l-a vehiculat de la alegerea sa pe 7 mai.

Macron, proeuropean, precizând că lucrează îndeaproape cu Germania, a reiterat că dorește îndeosebi ca summitul UE de joi și vineri să se consacre înființării unui fond european de apărare.

El a explicat, de asemenea, că trebuie să se acorde prioritate mai degrabă discuțiilor privind viitorul Europei decât tratativelor privind Brexit-ul.

Prioritatea mea este de a discuta despre proiecte de fond, despre ambițiile noastre și nu de a vorbi zile și nopți despre demontare, a declarat Macron, referindu-se la discuțiile prevăzute pentru joi referitor la delocalizarea a două agenții europene cu sediul la Londra ca urmare a Brexit-ului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel