Măcel în închisoare. A avut loc cea mai sângeroasă revoltă

Brazilia s-a confruntat astăzi cu una dintre cele mai sângeroase revolte din penitenciare. Conform BBC, cel puțin 25 de deținuți au fost uciși după luptele dintre două facțiuni rivale.

Potrivit publicației britanice, incidentul a avut loc în nordul Braziliei, în Boa Vista, capitala statului Roraima. Violențele au început în timpul orelor de vizită, iar nu mai puțin de 100 de vizitatori au fost luați ostatici ei fiind eliberați după ce revolta s-a încheiat.

Un oficial al forțelor de ordine braziliene, preluat de BBC, a precizat că 7 dintre deținuții uciși au fost decapitați iar alți 6 au ars de vii. Guvernul Braziliei menționează că încă nu există un număr oficial de morți, însă cifra se ridică la cel puțin 25 de deținuți. Membri celor două facțiuni rivale s-au atacat reciproc folosind arme albe precum cuțite sau bâte de lemn.

Potrivit BBC, Brazilia se confruntă cu o gravă criză a penitenciarelor, țara ocupând poziția a patra în topul celor mai populate închisori, înregistrând peste 600,000 de deținuți în acest moment. Totodată, din cauza sistemului prost gestionat penitenciarele sunt conduse de facțiuni criminale puternice.

Conform rapoartelor, în închisoarea din Boa Vista sunt înregistrați în prezent 1,400 de deținuți, mult peste capacitatea penitenciarului care este de 740.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel