Lumina Sfântă a ajuns în România / VIDEO

Sfânta Lumina a Învierii a ajuns în România.

Update

Sfânta Lumină a ajuns la Patriarhie, iar PF Daniel va oficia o slujbă. Ulterior, Lumina va pleca spre centrele Eparhiale din țară și spra parohii.

Știre inițială

Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim a ajuns sâmbătă la Bucureşti. La Aeroportul Internaţional Otopeni, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, a aşteptat pentru a distribui Sfânta Lumină din candela adusă de la Sfântul Mormânt delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi distribuită la Aeroportul Internaţional Otopeni delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Ulterior, pe Colina Bucuriei, în aceeaşi seară, în intervalul orar 19,30 - 20,30, va avea loc o procesiune de primire a Sfintei Lumini, la Catedrala Patriarhală, de către Patriarhul Daniel. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Este al 12-lea an consecutiv în care Sfânta Lumină este adusă în România, tradiţia fiind instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009. În acest an, Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, în jurul orei 13,55, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel