Lukașenko cere Kievului să negocieze cu Moscova și să renunțe la precondiții: Mai ales atunci când discută cu gigantul Rusia

Președintele Aleksandr Lukașenko cere Ucrainei să înceapă negocierile cu Rusia.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat duminică că Ucraina face o „greșeală” propunând condiții prealabile pentru negocierile cu Rusia, argumentând că astfel de condiții prealabile nu permit începerea negocierilor.

„Greșeala ucrainenilor, a (președintelui) Volodimir Zelenski, este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. Mai ales când vorbești cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans”, a spus Lukașenko în timpul unei interviu la televiziunea de stat din Rusia.

„Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – faceți compromisuri”, a spus Lukașenko.

Belarus a fost folosit ca o bază pentru multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO. Cele două armate s-au coordonat și la anumite exerciții comune.

Zelenski a semnat un decret la începutul lunii octombrie prin care exclude orice negocieri cu Putin.

„Suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, a spus Zelenski luna trecută.

De asemenea, înalți oficiali americani au cerut în ultimele săptămâni Ucrainei să semnaleze că este încă deschisă discuțiilor diplomatice cu Rusia, conform CNN.

CITEȘTE ȘI     -    Ucraina: Directorul Energoatom susţine că ruşii s-ar pregăti să părăsească centrala nucleară Zaporojie

Tensiuni între Zelenski și Klitschko. Primarul Kievului respinge criticile președintelui: Nu vreau să mă implic în bătălii politice! Am lucruri de făcut în oraș

Primarul Kievului, fostul pugilist profesionist Vitali Klitschko, a răspuns duminică la criticile președintelui Ucrainei cu privire la măsurile de ajutor pentru locuitorii capitalei astfel încât aceștia să reziste întreruperilor de curent. Primarul a calificat disputa drept un „nonsens” pe fondul campaniei militare a Rusiei.

Klitschko a spus că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe rezidenți să facă față efectelor atacurilor Rusiei asupra centralelor electrice și mai mult de 100 au fost planificate în caz de condiții extreme. Președintele Zelenski a remarcat săptămâna trecută că au existat o mulțime de plângeri cu privire la măsurile adoptate în capitală.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, în special în situația actuală”, a spus Klitschko într-un videoclip postat pe Telegram.

„Este fără sens. Am lucruri de făcut în oraș.”, a mai spus el, conform Al Jazeera (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Stoltenberg salută sprijinul Germaniei pentru Ucraina înaintea reuniunii de la Bucureşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel