Luis Rubiales, apel respins. Ce riscă fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal în ”dosarul sărutului forțat”

Luis Rubiales, fostul șef al fotbalului spaniol, va ajunge în instanță, după ce apelul său a fost respins. Ce pedeapsă riscă în ”dosarul sărutului forțat”.

Fostul președinte al Federației spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales, va compărea în fața instanței în ”dosarul sărutului forțat” în care a fost implicată campioana mondială Jenni Hermoso, după respingerea apelului său, informează AFP.

”Faptele conțin elemente care corespund descrierii tipice a unui delict împotriva libertății sexuale și a unui delict de coerciție”, a indicat, luni, tribunalul madrilen al Audienței Naționale, care a respins recursul fostului om forte al fotbalului spaniol împotriva trimiterii sale în judecată, anunțat în ianuarie. Tribunalul nu a fixat încă data procesului.

Ce pedeaspă riscă Luis Rubiales

Justiția spaniolă solicită o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales pentru infracțiunile de agresiune sexuală și constrângere, acesta sărutând-o cu forța pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso după finala Cupei Mondiale de la Sydney, pe 20 august.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul cere ca lui Rubiales să-i fie interzis să lucreze în domeniul sportului pe durata pedepsei, să fie în libertate supravegheată timp de doi ani după ce va ieși din închisoare și să i se interzică să comunice cu jucătoarea sau să se apropie de ea pe o distanță de 200 de metri timp de patru ani.

Ministerul Public mai solicită, de asemenea, ca Rubiales să-i acorde 50.000 de euro drept despăgubiri fotbalistei pentru delictul de agresiune sexuală.

Acest dosar, care a fost încredințat un judecător de la Tribunalul Național, se desfășoară în afara anchetei care vizează mai multe contracte încheiate de RFEF, precum mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, anchetă în care Luis Rubiales este de asemenea cercetat.

Sărutul forțat, similar cu o agresiune sexuală

Conform unei recente revizuiri a Codului penal spaniol, un sărut neconsimțit poate fi considerat agresiune sexuală, categorie penală care regrupează toate tipurile de violență sexuală, inclusiv viol.

De asemenea, fostului selecționer al echipei feminine a Spaniei, Jorge Vilda, și altor doi foști responsabili ai Federației li s-au respins recursurile și vor fi judecați și ei în acest caz, conform Agerpres.

Citește și: Succesorul lui Rubiales, inculpat într-un caz de corupţie. Federația Spaniei nu scapă de ghinion

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel