Lufthansa prelungește suspendarea zborurilor către Teheran și evită spațiul aerian iranian

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Compania aeriană emblematică a Germaniei, Lufthansa (LHAG.DE), a anunțat vineri că și-a prelungit suspendarea zborurilor către și dinspre Teheran până pe 18 aprilie și nu va utiliza spațiul aerian iranian în această perioadă, relatează Reuters.

Transportatorul a precizat că această decizie a fost luată după o "evaluare atentă", bazată atât pe informațiile din evaluări guvernamentale de securitate, cât și pe informații proprii. Lufthansa a anunțat inițial că a anulat un zbor de la Frankfurt la Teheran în weekendul trecut pentru a evita ca echipajul să fie nevoit să debarce și să petreacă noaptea în capitala iraniană.

Țările din Orientul Mijlociu și Statele Unite sunt în stare de alertă pentru un potențial atac de represalii din partea Iranului după bombardamentul complexului ambasadei iraniene din Siria, din 1 aprilie, atac atribuit unor avioane de război israeliene.

Lufthansa și subsidiarele sale Austrian Airlines sunt singurele două companii aeriene occidentale care efectuează zboruri către Teheran. Aeroportul din capitala iraniană este deservit în principal de companii aeriene turcești și din Orientul Mijlociu.

Israelul se pregătește pentru un atac "direct" din partea Iranului, chiar astăzi sau sâmbătă, potrivit unor informații Sky News.

Publicația americană de știri Wall Street Journal a citat o persoană "familiarizată cu această chestiune". Cu toate acestea, ziarul a precizat că o sursă informată de conducerea iraniană a declarat că, deși planurile sunt discutate, nu a fost luată nicio decizie finală cu privire la atac.

De asemenea, a raportat că atacul ar putea avea loc în interiorul granițelor Israelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel