Lucian Bode, prima reacţie după ce Laurenţiu Cazan a renunţat la şefia Jandarmeriei Prahova

 Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

"Salut decizia conducerii Jandarmeriei Române de a înceta împuternicirea lt. col. Laurențiu Cazan de la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova", transmite Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. 

"Înțeleg complexitatea și importanța pe care MAI o are, atât din postura de Ministru al Afacerilor Interne, cât și ca simplu cetățean. Sunt convins că profesionalismul, implicarea pentru a garanta cetățenilor o societate sigură caracterizează fiecare angajat, indiferent de funcție sau de linia de activitate.În același timp, sunt conștient că sunt și excepții, care trebuie sancționate.

Cât voi avea acest mandat, vă garantez că mă voi implica pentru ca imaginea tuturor structurilor din MAI să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului, fie că este vorba de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră sau pompieri.Prin urmare, nu voi lăsa necorectate acele erori sau situații care declanșează dispute publice, din cauza cărora imaginea acestor instituții fundamentale ale statului român ar putea avea de suferit.Pe 28 decembrie, la 4 zile de la preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Interne, am aflat că lt. col. Cazan Laurențiu a fost împuternicit la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova", transmite ministrul Afacerilor Interne.

Explicaţii cerute conducerii Jandarmeriei

"Am cerut explicații conducerii Jandarmeriei Române și am fost informat că decizia de împuternicire a fost semnată pe 21 decembrie, decizie față de care mi-am exprimat dezacordul. În legătură cu informațiile apărute astăzi în spațiul public referitoare la acest caz, fac precizarea că încă din data de 28 decembrie am purtat discuții cu prim-ministrul României și cu liderii coaliției de guvernământ cărora le-am expus punctul meu de vedere în legătură cu acest caz. Mulțumesc tuturor celor cu care am discutat și au înțeles să nu comunice public pe acest subiect până la momentul luării unei decizii!", transmite ministrul Bode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel