Lovitură pentru Manfred Weber. Viktor Orban s-a decis

Ludovik Orban, decizie șoc pentru Manfred Weber
Ludovik Orban, decizie șoc pentru Manfred Weber

Viktor Orban a declarat că nu-l va  susține pe Manfred Weber, principalul candidat al familiei sale politice la conducerea Uniunii Europene, potrivit bloomberg.com.

"Prim-miniștrii Ungariei nu pot fi în măsură să susțină o persoană care a declarat că nu va accepta sprijinul alegătorilor maghiari", a declarat Orban într-un briefing comun cu vice-cancelarul naționalist al Austriei, Heinz-Christian Strache, la Budapesta. 

Deși statele membre nu pot vota în mod individual un nou șef al comisiei UE, comentariile lui Orban reflectă schisma dintre mainstream-ul Partidului Popular European și cel al lui Fidesz. În timp ce ambele părți s-au angajat să revizuiască aderarea partidului după alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, Orban s-a distanțat de grup pentru ceea ce el numește poziția sa de pro-imigrant.

Premierul ungar a declarat că ar putea încerca să rămână la nivelul politic al PPE. Întâlnirea de luni cu Strache, liderul Partidului Libertății din Austria, a urmat  discuțiilor de săptămâna trecută  cu Matteo Salvini, vicepremierul italian. 

De remarcat că în urma alegerilor  europene din 2014, Viktor Orban  s-a opus numirii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a PPE.

Vezi si: EXCLUSIV Clip electoral Iisus, europarlamentare 2019. Vasile Bănescu (BOR) reacționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel