Lovitură de stat militară în Mali

mali
mali

Militari pucişti din Mali au anunţat joi că au preluat puterea la Bamako, după mai multe ore de lupte, au dizolvat instituţiile statului şi au suspendat Constituţia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În jurul orei 04.00 militari în uniformă au apărut la televiziunea naţională, pe care o ocupă de miercuri, anunţând că "au pus capăt regimului incompetent" al preşedintelui Amadou Toumani Touré, vinovat de incapacitate de a "gestiona criza din nordul ţării".

Mali este confruntat de la mijlocul lunii ianuarie cu atacuri ale Mişcării naţionale pentru eliberarea Azawad (MNLA) şi ale altor rebeli tuaregi, ai căror combatanţi au luptat pentru regimul lui Muammar Gaddafi în Libia. O mişcare islamistă armată tuaregă, Apărătorii islamului, care vrea să impună sharia în Malia, susţine că are controlul în trei oraşe din nord, aproape de frontiera cu Algeria.

Guvernul din Mali a acuzat gruparea Al-Qaida din Maghrebul islamic (Aqmi), care are baze în nordul ţării, de unde operează în mai multe ţări din Sahel, că luptă alături de MNLA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel