Locuitorii din zonele poluate ar putea ieși la pensie anticipat

Senatorul PSD Vâlcea Laurenţiu Coca a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a iniţiat un amendament la Legea Pensiilor care vizează pensionarea anticipată cu doi ani a locuitorilor din Râmnicu Vâlcea, Copşa Mică, Baia Mare, Zlatna dacă au locuit 30 de ani în aceste oraşe, din cauză că au fost expuşi la poluarea produsă de combinatele din zonă.

'Am pornit de la precedentul Târgu Mureş, unde s-a dezbătut un amendament cu privire la reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele afectate de poluare prin emisii de substanţe nocive, precum şi alte substanţe chimice din cauza combinatului Azomureş. Aceeaşi situaţie se poate aplica şi la Râmnicu Vâlcea sau Copşa Mică.

În acest sens am completat acest amendament cu acest criteriu, cei care au locuit cel puţin 30 de ani în Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea sau pe o rază de 10 kilometri în jurul acestor oraşe, să poată ieşi la pensie cu doi ani mai devreme fără a fi penalizare', a declarat Coca.

Acesta spune că este deja un fapt cunoscut că poluarea cu clor de la Oltchim, care a afectat Râmnicu Vâlcea încă din anii '80, a produs unele afecţiuni angajaţilor şi locuitorilor din zonă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel