Locuințele izolate din județul Satu Mare vor putea avea curent electric cu panouri fotovoltaice

Peste 750 de locuinţe izolate din judeţul Satu Mare vor putea avea curent electric prin programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice derulat de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), informează miercuri site-ul Consiliului Judeţean (CJ).

Potrivit sursei citate, pentru a preîntâmpina problemele care ar putea să apară la întocmirea dosarelor, preşedintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba, i-a convocat pe primarii din judeţ la o şedinţă în cadrul căreia au fost discutate aspecte punctuale legate de acest subiect.

"Finanţarea nerambursabilă acordată de către AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei, inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie. Sumele se vor acorda eşalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului. În acest scop, judeţului Satu Mare i-au fost repartizaţi 18.850.000 de lei pentru 754 de gospodării izolate. Până în data de 10 iulie 2019, primăriile vor depune dosarele de finanţare, cuprinzând documentele prevăzute în ghidul de finanţare, la sediul Consiliului Judeţean Satu Mare. Acestea vor fi transmise Administraţiei Fondului pentru Mediu în vederea evaluării şi încheierii contractelor de finanţare", precizează sursa citată.

Gospodăriile izolate neracordate la reţeaua electrică pot primi de la stat fonduri nerambursabile în valoare de 25.000 de lei pentru a-şi cumpăra şi instala panouri solare. Beneficiari ai acestui proiect sunt unităţile administrativ-teritoriale, nu proprietarii de locuinţe, care vor întocmi liste cu persoanele interesate să beneficieze de această subvenţie. Proprietarii trebuie să-şi dea acordul expres pentru ca aceste intervenţii să aibă loc în gospodăriile lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel