Linia roșie peste care Putin nu poate trece. Generalul Ben Hodges, predicție despre războiul din Ucraina: O capcană pentru ruși. Vor fi forțați să plece

Linia roșie peste care Putin nu poate trece. Generalul Ben Hodges, predicție despre războiul din Ucraina: O capcană pentru ruși. Vor fi forțați să plece / Foto: Kremlin.ru
Linia roșie peste care Putin nu poate trece. Generalul Ben Hodges, predicție despre războiul din Ucraina: O capcană pentru ruși. Vor fi forțați să plece / Foto: Kremlin.ru

Generalul Ben Hodges a spus când s-ar putea termina războiul din Ucraina. 

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor aliate din Europa a spus când s-ar putea termina războiul din Ucraina și care va fi momentul în care rușii vor fi forțați să se retragă.

"Ucraina a atins un impuls ireversibil, cred că nu există întoarcere. Cred că în următoarele două luni va fi o luptă foarte grea. Este prea devreme pentru a planifica paradele de victorie. Rușii vor continua să lanseze rachete împotriva țintelor civile. Dar ținând cont de toate acestea, cred că probabil până în februarie forțele ucrainene vor fi în măsură să înceapă eliberarea Crimeei și acest lucru va dura câteva luni pentru a folosi drone cu rază lungă de acțiune și alte diferite lucruri, pentru a face Crimeea de nesuportat pentru forțele ruse. Și cred că până la sfârșitul verii, august, forțele ruse vor fi forțate să plece. Cred asta pentru că sunt doar două drumuri care merg în Crimeea, unul peste podul Kurch și apoi cel care merge de-a lungul coastei Azov, prin Mariopol. Podul Kurch a fost deja lovit o dată și mai mult ca sigur că va putea fi lovit din nou. Podul de uscat, de-a lungul coastei Azov, este deja în raza Himars, așa că va fi perturbat și cred că următoarele două luni vor fi groaznice și se vor înrăutăți pentru forțele ruse și cred că regiunea Crimeea va deveni, de fapt, aproape o capcană pentru ruși", a spus Ben Hodges pentru Pro TV.

Întrebat de jurnalistul Cosmin Stan dacă asta înseamnă că vedere sfârșitul războiului până la vară, Ben Hodges s spus: "Da, dar partea principală, desigur, ar fi eliberarea Crimeei. La cum arată acum, asta încerc să-mi imaginez că ar putea fi. Știi, s-ar putea ca acordul într-un final cu Rusia, desigur, recunoscând că Crimeea este un teritoriu suveran al Ucrainei ... dar poate că există un fel de tranziție în care baza navală din Sevastopol se va preda complet ucrainenilor peste câțiva ani sau cam aşa ceva. Nu știu, pentru că nu am niciun rol în toate acestea. Dar lucrul de care sunt convins este că nu poate exista niciodată pace și securitate pentru Ucraina atâta timp cât Rusia controlează Crimeea. Niciodată".

Care va fi următoarea mișcare a lui Putin?

Cât despre următoarea mișcare a lui Putin, generalul a spus: "Cred că va continua să lanseze atacuri cu rachete asupra civililor nevinovați, omorându-i, încercând să distrugă rețeaua electrică din orașele ucrainene, pentru a face ca acele orașe să fie nelocuibile în timpul iernii. Iar scopul, desigur, este de a aduce ucrainenii pe drumul spre Europa de Vest ca refugiați, pentru a pune presiune asupra capitalelor europene și pentru a pune presiune asupra Kievului. Deci acesta este motivul pentru toate acestea. Și, de asemenea, aceste mii de soldați, nou mobilizați, care au început deja să fie măcelăriți, acesta este un schimb criminal de cadavre. Așa că scopul Kremlinului este să tragă de asta, sperând că noi, Occidentul, ne vom pierde voința de a sprijini Ucraina".

Totodată, Ben Hodges a susținut că amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin ar trebui luate în serios.

"Bineînțeles că le iau în serios. Are mii de arme, nu i-a păsat câți oameni nevinovați sunt uciși. Dar cred și că personalul și oamenii din jurul lui Putin, cei de la nivelul numărul unu, îl cred pe președintele Biden, iar președintele Biden a spus că vor exista consecințe catastrofale. Cred că ei cred asta. Nu este o linie roșie peste care se poate trece.

În al doilea rând, se gândeau că ar putea face asta oricum. Nu există niciun avantaj, mă refer la faptul că o armă nucleară tactică nu va schimba situația generală pe câmpul de luptă, așa că de ce ar face asta și ar suferi consecințele, fără niciun beneficiu? De aceea mă îndoiesc. Și este interesant că, de când președintele Joe Biden a spus, în urmă cu trei săptămâni, cred, că un război nuclear este un lucru rău, că amenințările cu un război nuclear sunt un lucru rău, nici nu am mai auzit despre asta, unde locuiesc, în Germania: zero", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel