Liga Campionilor - Dispozitiv excepţional de securitate, la Madrid

Sâmbătă, la finala din Liga Campionilor, Madridul va fi un oraș sub asediu.

Un dispozitiv excepţional de securitate, compus din 4.700 de persoane, va fi desfăşurat sâmbătă, la Madrid, cu ocazia finalei sută la sută engleze a Ligii Campionilor la fotbal, între echipele Liverpool şi Tottenham, au anunţat autorităţile spaniole, citate de AFP. 'Pentru o competiţie sportivă, va fi probabil cea mai mare desfăşurare pe care noi am făcut-o pentru a garanta securitatea', a declarat, în cursul unei conferinţe de presă, directorul general al poliţiei spaniole, Francisco Pardo Piqueras.

Mobilizarea este mai mare decât la finala competiţiei Copa Libertadores, între marile rivale din fotbalul argentinian River Plate şi Boca Juniors, care s-a desfăşurat în 2019, tot în capital Spaniei, sub supravegherea a 4.000 de agenţi, fără să se înregistreze incidente notabile, a reamintit oficialul iberic. Finala celei mai importante competiţii intercluburi din America de Sud a fost mutată pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, după incidentele grave care au avut loc la Buenos Aires. Sâmbătă, la meciul dintre Liverpool şi Tottenham, dispozitivul va include peste 2.000 de poliţişti naţionali, pe lângă agenţi din alte corpuri ale forţelor de ordine, pompieri şi gărzi de securitate privată, a precizat Prefectura din Madrid într-un comunicat.

VIDEO

Suporterii englezi, inamicul public numărul unu

Aproximativ 32.000 de suporteri englezi sunt aşteptaţi pentru a asista la finala competiţiei-regină a cluburilor europene, pe stadionul Wanda Metropolitano al echipei Atletico Madrid. Autorităţile spaniole se tem cel mai mult de miile de fani fără bilete de intrare, care urmează să sosească la Madrid cu ocazia finalei şi care ar putea provoca acte de huliganism. Unele baruri au decis să-şi închidă porţile cu ocazia finalei Champions League, conform presei spaniole.

În aprilie 2017, opt suporteri ai unui alt club englez, Leicester City, au fost condamnaţi, la Madrid, după confruntările care au avut loc ocazia partidei cu Atletico, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Madridul a găzduit deja de mai multe ori finala Ligii Campionilor, ultima oară în 2010, când Inter Milano, cu românul Cristian Chivu pe teren, a învins-o cu 2-0 pe Bayern Munchen, fără să se înregistreze incidente.

Citește și:

Liverpool - Barcelona rezultat | VIDEO Retur de foc pentru un loc în finală

AJAX - TOTTENHAM rezultat | VIDEO - Calificare DRAMATICĂ în finala Ligii Campionilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel