Licitație: Biroul lui Radu Beligan, adjudecat. Vezi suma

Scutaru Cristina / 08 Martie 2018 / 18:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Licitaţia 'Viaţă de artist', care a cuprins o selecţie din patrimoniul actorului Radu Beligan, a înregistrat vânzări de 53.261 de euro.

Biroul lui Radu Beligan, însoţit de un fotoliu tip Dantesca, din lemn masiv, a fost adjudecat pentru suma de 3.750 de euro, iar o comodă tip Boulle, în stil Napoleon III, sec. XIX, din colecţia artistului a fost adjudecată pentru 3.250 de euro.

Incursiune în viaţa de zi cu zi a unor artişti români de seamă

Printre loturile ce au avut succes la această licitaţie s-au numărat un paşaport regalist românesc din perioada Regelui Carol al II-lea, aparţinând lui Theodor Pallady, utilizat pentru deplasările în Europa, 1937 - adjudecat pentru 1.400 de euro, şi un covor oltenesc, creat la începutul secolului XX, ce a aparţinut lui Ion Pacea - adjudecat pentru 600 de euro.

[citeste si]

Un paşaport regalist românesc din perioada Regelui Mihai I, aparţinând lui Geo Bogza, utilizat pentru o deplasare în Iugoslavia, 1947 - a fost adjudecat pentru 500 de euro, iar o scrisoare trimisă de Tudor Muşatescu lui Radu Beligan, însoţită de un manuscris al unei piese-pamflet erotice (16 mai 1969) a fost adjudecată pentru aceeaşi sumă. Licitaţia 'Viaţă de artist' a propus, marţi, o incursiune în viaţa de zi cu zi a unor artişti români de seamă, prin intermediul unei selecţii de fotografii, obiecte personale şi manuscrise care le-au aparţinut.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22