Liber la vacanțe în Grecia, în plin sezon. Drumul spre Thassos, un coșmar în 1 august: N-am mai trăit niciodată aşa ceva

foto Forum Thassos
foto Forum Thassos

Ore în vamă, ore la feribot, cazări anulate. Așa și-au început unii turiști români vacanța în Thassos. 

Insula Thassos a fost luată cu asalt de români. În acest an, mai mult decât în alții, au apărut și probleme din ce în ce mai frecvente: 

- cozi foarte mari la vamă, inclusiv pe ruta Serbia-Macedonia.

- cozi foarte mari la feribot, în Keramoti, de ore bune. 

- foarte multe cazări anulate. 

Rezervări anulate fără a fi anunțați turiștii

Grecii de pe insula Thassos se bucură de valul de turiști, în special veniți din România. Dar bucuria lor vine la pachet și cu multe neplăceri pentru turiști. Tot mai mulți turiști români, care și-au făcut rezervarea din timp, prin booking sau alte platforme de rezervare, s-au trezit la destinație că... nu au loc de cazare. Familii cu copii își caută cazări pe insulă aproape zilnic, asta după ce rezervarea anulată fără a fi anunțați le-a dat peste cap vacanțele. Cererea crescută majorează și prețurile, astfel că, de cele mai multe ori, gazdele preferă să anuleze rezervările făcute din timp, la prețurile mai mici, și să-și deschidă porțile altor turiști, cu noile prețuri, mult mai mari. 

”Am nevoie urgent de recomandări cazare pentru doua familii. O familie cu un copil, cea de-a doua familie 2 copii. Suntem pe insulă, iar rezervarea a fost anulată. Nu mă simt in stare să dezvolt după 14 ore de nesomn… Mulțumesc!” arată doar un mesaj din cele care curg zilnic pe Forum Thassos

Cozi peste cozi

Dincolo de această neplăcere de la destinație, până acolo, românii au mult de așteptat și mulți nervi de ținut în frâu. E adevărat că toți merg în vacanță, dar nu e nicio plăcere să aștepți ore bune ca să urci pe feribot, asta după alte ore bune de condus. E la fel de adevărat că românii pleacă majoritatea spre destinație luni și se întorc duminica, atunci fiind ”vârful” de aglomerație. 

”Ieri am ajuns si noi pe insulă și am stat la coadă la feribot aproape 3 ore. Este o totală agitație. A trebuit să stăm la coadă la bilete în soare și să cumpărăm bilet doar în momentul in care mașina ne ajungea pe rampa aceea de îmbarcare. Mulți oameni nu au înțeles acest aspect și cumpărau bilete indiferent că aveau mașina pregătită sau nu de îmbarcare pe care după doreau să le schimbe sau chiar să cumpere altele. De aici și haos si cozi interminabile și străzi blocate de autorități etc.” arată un comentariu, confirmat de altele: ”3 ore în Makaza, 3 ore pentru feribot”, ”Ieri am stat 2 ore la vama Kulata și 3 ore jumate la feribot la Keramoti”.

Au fost și români care au stat chiar mai mult: ”8 ore astăzi (1 august n.r.) coada la ferryboat pentru Thassos!! După 5 ore la vama Serbia-Macedonia de Nord! Now and never!”. 

”Confirm! Ce a fost mai neplăcut decât aşteptarea a fost nesimţirea unor conaţionali (şi nu numai, dar pe ai noştri i-am reperat) care nu s-au jenat să se bage în faţă cu tupeu. Şi asta după 5 ore de aşteptare la intrare în Macedonia şi încă 3 la intrare în Grecia. A fost cel mai lung drum de 16 ani de când mergem în concedii în Grecia. N-am mai trăit niciodată aşa ceva” a scris un alt turist. ”5 ore la Keramoti, 5 ore la Serbia-Macedonia” a mai scris un turist. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel