Leonard Orban: În acest moment, nu este posibilă realizarea unei strategii europene privind romii

[] []

20 aug 2010 / 12:28
Salveaza PDF Comentarii
leonard-orban
leonard-orban

Realizarea unei strategii europene privind problema romilor nu este posiblilă în acest moment, deoarece nu există astfel de competenţe la nivel comunitar, a declarat vineri consilierul prezidenţiale pentru afaceri europene Leonard Orban.

"Au fost solicitări adresate Comisiei Europene, de elaborare a unei strategii europene în domeniu, iar Comisia Europeană nu s-a angajat la aşa ceva. Argumentele pentru care Comisia Europeană nu s-a angajat la un asemenea demers sunt că, în momentul de faţă, nu există competenţe la nivel comunitar care să permită elaborarea unei asemenea strategii, o strategie care presupune existenţa unor instrumente, unor competenţe la nivel comunitar", a declarat consilierul prezidenţial la RFI România.

Fostul comisar european a apreciat că Bruxelles-ul ar putea să aducă o coordonare a strategiilor naţionale.

"Ce poate să facă palierul european este să aducă o coordonare a eforturilor şi să sprijine, să creeze o anumită sinergie a eforturilor făcute la nivel naţional şi local", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Iaşi, că este nevoie de o strategie în privinţa romilor la nivel european. România a propus acest lucru în 2008, preciza Traian Băsescu, dar Comisia Europeană nu a realizat strategia, după ce unele ţări au apreciat că nu e necesar.

Citeşte şi:

Primii români repatriaţi din Franţa au ajuns în ţară Franța își face imagine proastă, expulzând romii

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26