Lemnul cu cea mai mare putere calorică. Cum se alege

Suntem în plină iarnă, iar o parte dintre români se încălzesc cu ajutorul lemnelor. Puțin știu, totuși, cum să aleagă lemnele pentru foc, pentru a avea un randament maxim în ceea ce privește încălzirea.

Piața lemnului abundă în tot timpul anului  de diferite tipuri de lemne. Înainte de a decide ce lemn ar fi mai bun pentru sobele tale este bine de știut ce reprezintă puterea calorică. 

Astfel, puterea calorică a lemnului reprezintă cantitatea de căldură pe care el o poate elibera la ardere, iar această putere calorică se măsoară universal în kcal. Lemnul  uscat asigură în medie 4500 kcal/kg, iar cel cu umiditatea de 30% are o putere calorică de doar 2800 kcal/kg.

STEJARUL are  putere calorică cea mai mare, respectiv 3460 kcal/kg. Stejarul produce o flacără foarte mică și arde foarte lent din cauza densității sale, acest lucru fiind un mare avantaj al său. Are totuși nevoie de aproximativ doi ani pentru a fi uscat cum trebuie și gata de pus în sobă sau în centrala cu lemne.

BRADUL are  puterea calorică de 3710 kcal/kg, având dezavantajul că rășinile pe care le conține se pot depune  pe coșul de fum. 

FAGUL reprezintă unul dintre cel mai folosit combustibil pentru încălzirea românilor având o putere calorică de 3.600 de kcal/kg.  

SALCÂMUL are și el o putere calorică de 3600 kcal/kg.

CIREȘUL are  putere calorică de  3560 kcal/kg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel