Legile justiției. PNL si USR doresc oprirea lucrărilor la Comisia Specială

Parlamentarii PNL și USR doresc întreruperea lucrărilor Comisiei pe legile Justiției pe toată perioada doliului național, propunerea fiind făcută în ședință de deputatul USR Stelian Ion, după ce președintele comisiei, Florin Iordache, a anunțat suspendarea lucrărilor din cauza decesului Regelui Mihai I.

"Am dori să exprimăm condoleanțe Familiei Regale, este un moment foarte trist în viața noastră. E foarte important ca toți să reflectăm asupra a ce se întâmplă acum, este important să încetăm orice ostilități ale unora împotriva altora. Mi se pare firesc, ar fi fost o atitudine firească aceea de a înceta dezbaterile în această comisie. USR a propus să înceteze timp de trei zile dezbaterile din această comisie, pentru că nu trebuie să ne ascundem, lucrările acestei comisii sunt pline de tensiune. Tensiunea din societatea civilă este acumulată și se răsfrânge asupra discuțiilor pe legile justiției. Ne aflăm într-un moment important în această etapă și nu trebuie să lăsăm ca toate aceste tensiuni, toate aceste acumulări negative să se exprime în astfel de moment de doliu național. Trebuie să ne luăm cu toții o pauză și să reflectăm asupra noastră și a ceea ce avem de făcut mai departe", a declarat marți deputatul Stelian Ion la finalul ședinței comisiei, după ce Florin Iordache a anunțat reluarea lucrărilor miercuri, după plenul Camerei Deputaților.

El a amintit că în urmă cu 70 de ani Regele Mihai era forțat să abdice și a afirmat că a rămas un simbol pentru România.

"Și trebuie să reflectăm asupra acestui simbol, asupra a ceea ce a însemnat Regele Mihai pentru România și asupra modelului pe care ni l-a oferit — un model de decență, un model de urmat pentru generații de acum înainte. Mâine vom reitera rugămintea pentru sistarea timp de trei zile a lucrărilor acestei comisii", a spus deputatul USR.

Senatorul USR George Dircă a anunțat că parlamentarii Uniunii vor solicita în cadrul Biroului Permanent ca miercuri să fie o ședință solemnă și totodată în aceste trei zile de doliu național Parlamentul să comemoreze personalitatea Regelui Mihai I, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel