Legile justiției. Magistrații, urmăriți penal numai după încuviințarea secției pentru judecători sau procurori

[] []

12 dec 2017 / 13:28
Salveaza PDF Comentarii
Magistrați
Descriere foto: Magistrați

 Efectuarea urmăririi penale faţă de un judecător sau procuror pentru infracţiuni săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se poate dispune numai după încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau procurori, după caz. stabileşte un amendament adoptat, marţi, de Comisia specială pentru legile Justiţiei. 

Este vorba de o modificare a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, acest amendament fiind adăugat prevederilor anterioare ale art. 42, conform cărora secţia pentru judecători a CSM încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători şi magistraţi-asistenţi. 

De asemenea, secţia pentru procurori a CSM încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la procurori. Aceste dispoziţii privind percheziţia şi reţinerea nu se aplică în caz de infracţiune flagrantă. Secţiile CSM se pronunţă de îndată după primirea sesizării, mai prevăd modificările, relatează Agerpres.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26