Legile Justiției. Alina Gorghiu apelează la Comisia de Monitorizare

Alina Gorghiu a anunțat că a stransmis către Comisia de Monitorizare un document referitor la neregulile sesizate de liberali cu privire la legile justiției. 

Senatorul PNL a publicat pe pagina sa de soacializare că a  transmis de astăzi către secretariatul Comisiei de Monitorizare un document în care a precizat toate problemele pe care partidul din care face parte le-a sesizat cu privire la legile justiției. Prima scrisoare pe această temă a fost trimisă pe 29 martie către Comisia Juridică și pentru drepturile omului din cadrul APCE. "La 29 martie am trimis o scrisoare către Comisia Juridică și pentru drepturile omului din cadrul APCE prin care am solicitat, în numele PNL, sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției de la Strasbourg (dacă de la ”Casa Poporului” nu a fost chip). Știți asta, anunțul e mai jos pe Facebook, scrisoarea inclusă.

Și iată că a venit sesiunea APCE, iar luni am prezentat situația aceasta în Comisia Juridică, unde sunt membră.

Dar, dat fiind faptul că subiectul va fi discutat și în Comisia de Monitorizare, joi, în prezența d-nei Simona Marcu (președinta CSM), dar și a lui Thomas Markert (secretar al Comisiei de la Veneţia) şi a lui Gianluca Esposito (secretar executiv al GRECO, grupul de State Împotriva Corupţiei GRECO), am decis să așteptăm să vedem ce se întâmplă, Comisia Juridică urmând să reia discuția după aceea", scrie Gorghiu pe Facebook.

 "Nu dorim să înceapă o procedură de monitorizare a României"

Liberala susține că demersul ei nu are drept scop începerea unei perioade de monitorizare a României, ci doar a modului în care au procedat social-democrații cu privire la legile justiției. "Ce vreau să vă spun de pe acum: nici eu și nici PNL nu dorim să înceapă o procedură de monitorizare a României, dar ar fi un lucru extraordinar dacă s-ar decide sesizarea Comisiei de la Veneția pentru a fi emis un aviz în ceea ce privește legile justiției. Asta am cerut, noi asta vom urmări și mâine! Vom vedea ce va fi mai departe, pentru că, să știți, impresia lăsată în toată Europa de ceea ce face PSD la București este una extrem de negativă. Și cred că românii merită mult mai mult și mai bine, în nici un caz ca țara lor să revină la faza aceea, de ”tranziție”. Dar uite că, din păcate, destul de mulți ani în care țara a mers în direcția bună sunt umbriți de ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în ultimul timp.

Așadar, mâine dimineață, la 8:30, va avea loc ședința Comisiei de Monitorizare. Am transmis de astăzi către secretariatul Comisiei de Monitorizare un document în care am prezentat, împreună cu Ionuț Stroe, deputat PNL, situația în care suntem acum în legătură cu aceste legi. Le atașez aici, ca să le vedeți și voi. Mâine o să vă țin la curent cu ce se întâmplă", mai precizează Alina Gorghiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel