Legi justiție. Tudorel Toader-Mariana Ghena, CONTRE la CSM

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a spus, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), preşedintei Consiliului, Mariana Ghena, că dialogul cu privire la proiectul de modificare a legilor justiţiei va trebui să fie purtat cu comisia specială parlamentară care a preluat iniţiativa. 

Ghena l-a întrebat pe ministrul Justiţiei care sunt paşii de urmat după preluarea proiectului de către comisia specială şi dacă aceasta va trimite proiectul spre avizare către CSM, Toader răspunzând că dialogul se va purta cu comisia. 

"Repet şi vreau să se reţină următorul aspect, că nu eu am avut iniţiativa să mă duc la comisia specială, să bat la uşă "bună ziua, vin să vă predau proiectul", pentru că legea 24 şi nicio normă de tehnică legislativă nu ar fi permis aşa ceva. (...) Din punctul meu de vedere, ca ministru, proiectul de lege este finalizat. Eu am dat curs, ceea ce nimeni nu poate refuza în ţara asta, invitaţiei unei comisii special constituite. (...) Din momentul în care membrii comisiei parlamentare au preluat ca iniţiativă, mai departe dialogul îl purtaţi cu comisia de pe poziţia CSM, după cum tot cu comisia voi purta şi eu dialogul de pe poziţia ministrului Justiţiei, a Ministerului Justiţiei şi voi da curs şi voi fi prezent la toate şedinţele. Dvs, ca preşedintă a CSM, nu cred că trebuie să mă întrebaţi pe mine ce părere am", a spus Toader. 

El a fost întrerupt de Ghena, care i-a spus că l-a întrebat în calitate de specialist, ministrul mulţumindu-i pentru apreciere. 

"Informal, dvs. ne-aţi dat un alt răspuns. (...) Răspunsul pe care eu informal l-am înţeles a fost acela că acest proiect ar trebui să fie înaintat de către comisia specială CSM, supus consultării corpului de magistraţi şi într-un final supus procedurii de avizare de către plenul CSM", a afirmat Ghena. 

[citeste si]

În replică, Toader a arătat că sunt valabile ambele răspunsuri, cel formal şi cel informal. 

"În alţi termeni, eu am declinat răspunsul spunând că dialogaţi cu comisia specială, dvs. aţi formulat răspunsul şi eu doar rămâne să spun că aşa este. Rămâne valabil ceea ce v-am spus informal, rămâne valabil şi ceea ce v-am spus şi formal", a afirmat ministrul Justiţiei, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel