Legi justiție. Augustin Lazăr: Regretabil, forțează bunul simț

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că ultimele propuneri de modificare a Legilor Justiţiei făcute în cadrul comisiei speciale parlamentare sunt "regretabile" şi "forţează bunul simţ juridic". 

Prezent joi la Palatul Parlamentului, Augustin Lazăr a fost întrebat de jurnalişti cum califică propunerea adoptată în cadrul comisiei speciale parlamentare în domeniul Justiţiei de abrogare a prevederii potrivit căreia preşedintele României putea refuza o dată numirea magistraţilor. 

"Prin raportul MCV s-a precizat că orice modificare a ordinii de drept este de dorit să fie discutată cu magistraţii. Aceste modificări nu trebuie făcute intempestiv, ci numai printr-o analiză temeinică, atentă, cu cei care se ocupă de domeniul Justiţiei", a spus Lazăr. 

Întrebat cum comentează faptul că o parte dintre propuneri au venit chiar de la UNJR, Lazăr a replicat: "Din păcate, am observat că se lansează idei, că propunerile vin de la magistraţi. Am impresia că este o manipulare grosolană acest fapt. Vreau să vă spun că toţi magistraţii doresc să cunoască din timp şi să analizeze astfel de propuneri şi apoi, după un studiu de impact foarte serios, să vină cu ele. Că a venit cineva de undeva, pe motiv că de la o asociaţie de magistraţi, sunt sigur că este o manipulare grosolană şi mi se pare că aşa ceva nu trebuie să existe". 

[citeste si]

Procurorul general a calificat drept "regretabilă" propunerea de scoatere a CSM din circuitul de verificare a declaraţiilor privind apartenenţa la serviciile secrete şi înlocuirea cu comisiile speciale parlamentare pentru controlul activităţii SRI şi SIE. 

"Astfel de propuneri necesită analize serioase şi apoi exprimat un punct de vedere. Este absolut regretabil dacă este aşa. Oricine forţează modificarea ordinii de drept prin care noi am intrat în UE, forţează bunul simţ şi bunul simţ juridic. (...) Eu vă pot asigura că magistratura română este una matură şi nu este condusă de niciun serviciu secret. Aşa ceva nu există decât în fantasmagoriile unora care vor să atace Justiţia", a susţinut el, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel