Legea uceniciei, promovată printr-o campanie a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a PDL

ucenici
ucenici

Comisia de specialitate a Partidului Democrat Liberal în domeniul muncii şi protecţiei sociale va demara o campanie de informare şi promovare, la nivel naţional, cu privire la oportunităţile pe care legea uceniciei le aduce tinerilor absolvenţi de liceu. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei de specialitate, condusă de Ioan Nelu Botiş.

“Ceea ce oferă acest cadru legislativ în vigoare se rezumă simplu, în câteva cuvinte: stabilitate imediată pentru tineri. Nu este o ruşine să vrei să înveţi şi să vrei să munceşti, iar tinerii noştri au şansa de a se realiza, începând ca ucenici în domenii stabile pe piaţa muncii. Şansa aceasta înseamnă, concret, un loc de muncă şi un proces educativ pentru cei care intră în câmpul muncii ca ucenici”, a declarat Ioan Nelu Botiş, preşedintele Comisiei de specialiate a PDL privind munca şi protecţia socială. Acesta a precizat că “locurile de muncă reprezintă cea mai bună investiţie pe care statul o poate susţine, în interesul românilor”, de unde şi preocuparea PDL pentru crearea unui cadru favorabil pentru dezvoltarea pieţei muncii, se specifică în comunicatul trimis redacției.

Principalii destinatari ai campaniei PDL sunt tinerii absolvenţi de liceu, dar şi patronatele şi sindicatele. “Noi am stabilit un calendar al deplasărilor în teritoriu, ocazie cu care vom putea promova şi explica în ce constă această oportunitate pentru tineri, de a intra pe piaţa muncii ca ucenici. În primul rând, practica se va face legal, prin încheierea unui contract de ucenicie la locul de muncă, iar la finalul perioadei tânărul primeşte o calificare”, a explicat deputatul Claudia Boghicevici, vicepreşedinte în cadrul Comisiei pentru muncă a PDL, obiectivul campaniei privind ucenicia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel