Legea salarizării. Victor Ponta: Se face o nedreptate

Victor Ponta consideră că în legea salarizării există o nedreptate, "o greşeală" privind salarizarea consilierilor de integrare europeană.

El a anunţat miercuri că lucrează la o serie de amendamente la proiectul legii salarizării, pe care le va depune în perioada următoare. 

"Deocamdată lucrez la nişte amendamente la Legea salarizării, care chiar cred că sunt importante, şi pe care o să le depun. De exemplu, se face în Legea salarizării o nedreptate şi o greşeală, după părerea mea, privind salarizarea consilierilor de integrare europeană. Şi, împreună cu domnul Teodorovici, care a fost un foarte bun ministru al Fondurilor Europene şi care chiar m-a ajutat atunci, şi împreună cu domnul Daniel Constantin, care a şi lucrat cu fonduri europene, a fost şi el consilier acum 10-12 ani, o să facem un amendament ca să rămână la salarizarea de acum, că ei pierdeau nişte bani şi nu era deşteaptă treaba", a declarat Ponta la Palatul Parlamentului. 

Întrebat dacă are susţinere în PSD acest amendament, el consideră că este "un detaliu", şi nu o chestiune politică. 

"E vorba de câţiva oameni, nu foarte mulţi, nu are nici mare impact bugetar. Cred că atunci când faci o lege atât de complicată, îţi scapă foarte multe detalii şi întâmplător aici au ajuns la noi cei în cauză şi chiar au dreptate. O să susţin un alt amendament - eu sunt cel care am dat ordonanţa pentru personalul neclerical, să aibă salariul la nivelul salariului minim pe economie. Acum, Legea salarizării le taie banii. Nu e vorba de mulţi oameni, nu e vorba de o problemă - cade bugetul de la asta - cum să nu susţin eu când eu am dat ordonanţa? Astea sunt chestiuni de detaliu, chestiunile mari care ţin de legea salarizării nu le poate rezolva un parlamentar", a mai spus deputatul PSD. 

Potrivit acestuia, "se ratează un moment". "Cred că se ratează un moment pe care îl pregătisem atunci când am început cu legea salarizării. E momentul să-i plătim mai bine pe funcţionarii publici şi să le şi cerem. (...) Parlamentul, la o lege atât de tehnică, în mod normal dă un vot politic", a arătat Ponta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel