Legea privind incendiile, promulgată de Iohannis

Preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat legea care vizează închiderea localurilor care nu respectă normele în caz de incendiu.

Iohannis a semnat, miercuri, decretul "pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor", transmite Administraţia Prezidenţială.

În urma incendiului din clubul Colectiv, care a dus la moartea a 64 de persoane, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) poate sigila un punct de lucru al unui operator economic dacă se constată că sunt încălcate reglementările privind siguranţă la incendiu. Tot atunci, Guvernul a adoptat şi o hotărâre de guvern în acest sens.

Astfel, ordonanţă de urgenţă completă Legea 307/2006 şi Legea 170/2015 privind apărarea împotriva incendiilor, extinzând atribuţiile ISU, scrie Ziare.com. 

Până atunci, ISU putea dispune doar oprirea funcţionarii ori utilizării contructiilor sau amenajărilor, ceea ce nu era de natură să garanteze încetarea de fapt a funcţionarii, după cum anunţă Guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel