EXCLUSIV  Legea dării în plată oferă un mecanism pentru toți românii cu credite cărora le-a crescut rata. Senatorul Daniel Zamfir, mesaj extrem de important: Banca este obligată

foto arhivă DCNews.ro
foto arhivă DCNews.ro

Senatorul Daniel Zamfir a transmis un mesaj foarte important pentru toți românii cu credite cărora le-a crescut rata la bancă. 

”Legea dării în plată - și aici vă mulțumesc pentru ocazia de a le transmite oamenilor un lucru extrem de important - îi ajută astăzi nu numai pe cei care sunt într-o situație critică, care, nemaiputând să-și plătească ratele la bancă, apelează la acest mecanism în sensul de a renunța la imobilul achiziționat și, cu ocazia asta, să se stingă orice datorie pe care o au la bancă.

sursa foto: captură video dezbatere dcnews.ro

Vreau să știți că legea dării în plată vă oferă și posibilitatea de a vă reechilibra contractul. Prevede foarte clar că atunci când ți-a crescut rata cu mai mult de 50%-  vă rog rețineți! - dacă v-a crescut rata cu mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului, faceți o notificare către bancă, de reechilibrare a contractului, iar banca este obligată să vă elimine toată acea supraîndatorare.

sursa foto: pexels.com

Niciodată să nu plătiți mai mult de 50% față de momentul inițial al semnării contractului. Este o pârghie pe care o aveți, un mecanism care vă apără de creșterea ratelor la bancă. Dacă v-a crescut cu mai mult de 50%, notificare de reechilibrare și banca este obligată s-o facă” a spus Daniel Zamfir, în emisiunea ”Totul despre Bani”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel