Legea antifumat poate genera alegeri anticipate, afirmă un deputat

Deputatul Daniel Fenechiu comentează în legătură cu actualele reglementări prin care se interzice fumatul în spaţiile publice închise, susținând că dacă Legea antifumat nu va fi modificată se poate ajunge la... dizolvarea Parlamentului și, implicit, alegeri anticipate.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Daniel Fenechiu afirmă ironic că "trei parlamentari fumători pot genera închiderea Parlamentului". 

"Cum propunerea mea de aliniere a legislatiei antifumat la reglementarile europene i-a facut pe multi - mai ales din randul talibanilor si celor care nu au citit propunerea mea, sa ma injure, am reanalizat perspectiva mea..Si, am constatat ca daca nu modificam legea actuala am putea reusi ceea ce Iohannis si societatea civila cer- in opinia mea motivat, de o buna bucata de vreme: dizolvarea Parlamentului..

Astfel, potivit art 10 lit b, daca organele de aplicare a legii - politisti, ISU, jandarmi, vor constata trei incalcari succesive a interdictiei de a fuma in incinta Parlamentului s-ar putea ajunge la "sanctiunea comlementara de inchidere a unitatii". Si evident la ....alegeri anticipate... Mai pe romaneste, trei parlamentari pot- incalcand legea pentru o cauza nobila, sa genereze alegeri anticipate... Umor romanesc...", a scris Daniel Fenechiu pe Facebook, joi, când Legea antifumat a intrat în vigoare. 

Ce prevede articolul invocat de deputat

Articolul invocat de deputat prevede: "nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor art. 3 alin. (1), (11), (5), (52), (6), (61), (71) și ale art. 4 alin. (2) se sancționează cu amendă contravențională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a dus la suspendarea activității la a doua abatere; săvârșirea unei noi contravenții la această lege se sancționează cu amendă contravențională de 15.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității."

La începutul acestei săptămâni, deputatul Daniel Fenechiu a anunțat că a inițiat un proiect de lege care permite constituirea de asociații sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spații închise în care să fumeze, să bea cafea, ceai sau băuturi răcoritoare.

El a adăugat că propunerea legislativă redefinește spațiul public închis, care ar urma să fie "orice spațiu care este înconjurat de jur-împrejur de pereți".

Fenechiu a menționat că legea antifumat "este o lege stupidă, o bătaie de joc la adresa oamenilor care gândesc", "o lege asemănătoare cu legea prohibiției din Statele Unite".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel