Legea anti-imigraţie, Ungaria, intervenţia ONU

Sebastian Florea / 16 feb 2018 / 14:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a etichetat vineri legea anti-imigraţie propusă de Ungaria drept 'un asalt împotriva drepturilor omului' şi a cerut guvernului de la Budapesta să apere dreptul la libertatea de asociere, informează Reuters.

Guvernul de la Budapesta a înaintat marţi în parlament un proiect de lege prin care ministrul de interne ar primi dreptul să interzică organizaţiile neguvernamentale (ONG-uri) care sprijină imigraţia şi care ar reprezenta 'un risc de securitate naţională'.

Proiectul face parte din eforturile anti-imigraţie ale premierului Viktor Orban care a avut ca ţintă campania magnatului şi filantropului american George Soros, născut în Ungaria, de dezvoltare a valorile liberale şi de deschidere a frontierelor în estul Europei. Propunerea de lege pare să marcheze o înăsprire a controalelor asupra organizaţiilor 'care lucrează asupra unor chestiuni pe care guvernul le consideră a fi împotriva intereselor statului, cum ar fi migraţia şi azilul', a declarat purtătorul de cuvânt al ONU pentru drepturile omului, Rupert Colville.

Proiectul introduce 'o restricţie nejustificată asupra dreptului la libertatea de asociere şi este o continuare îngrijorătoare a asaltului guvernului asupra drepturilor omului şi spaţiului civic', a spus el într-un briefing de presă la Geneva. Guvernul de la Budapesta susţine că proiectul de lege, care va impune de asemenea o taxă de 25% pe donaţiile din străinătate pentru ONG-urile care sprijină migraţia în Ungaria, urmăreşte să descurajeze imigraţia ilegală despre care Orban spune că erodează stabilitatea europeană şi că a fost alimentată parţial de Soros, care are dublă cetăţenie - ungară şi americană.

[citeste si]

'O astfel de taxă va duce cel mai probabil la diminuarea bugetelor şi va afecta strângerea de fonduri, subminând astfel abilitatea ONG-urilor de a-şi desfăşura propriile activităţi şi servicii', a spus Colville.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27