Legătura neștiută dintre fumat și avioanele prăbușite. Cifre care șochează

În România mor anual 42.000 de oameni din cauza fumatului, echivalentul a 200 de avioane prăbuşite, a afirmat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la conferinţa '2035 - Prima generaţie fără tutun a României'

'Am locuit mult timp la Viena şi am călătorit foarte des cu avionul, săptămânal o bună perioadă. Mi-a fost foarte teamă de mersul cu avionul, mi-a fost teamă că s-ar putea întâmpla ceva. Anual, în România mor 42.000 de oameni din cauza fumatului, asta înseamnă cam 200 de avioane prăbuşite', a declarat ministrul Sănătăţii.

El a vorbit şi despre experienţa sa personală privind fumatul.

'Mă bucur să am ambii părinţi încă în viaţă. Ambii mei părinţi fumează de la 20 de ani. Mama este învăţătoare, tatăl a fost sportiv de perfomanţă, a fost înotător de performanţă. Tatăl meu a făcut primul infarct înainte de vârsta de 40 de ani şi a suferit un dublu by-pass acum mai puţin de şase luni. Încă este în perioada de recuperare şi mă bucur să îl avem aşa cum a fost înainte', a mărturisit Vlad Voiculescu.

[citeste si]

'Capacitatea lui pulmonară este undeva la 50%. Capacitatea pulmonară a mamei mele este, de asemenea, sub 50%. Repet, au început să fumeze la 20 de ani', a adăugat ministrul. Vlad Voiculescu a amintit că 'în România principalele cauze de deces sunt bolile cardiovasculare, tumorile maligne şi complicaţiile respiratorii'.

'Efectele fumatului nu se văd imediat, ci după 15 - 20 de ani câteodată, de aceea, pe lângă încurajarea opritului de fumat, este extrem de importantă prevenirea debutului, mai pe româneşte: ar fi bine ca tinerii să nu se apuce de fumat', a afirmat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel