Lăzăroiu se ceartă cu Andronic pe închiderea Antenei 3

lazaroiu
lazaroiu

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu se ceartă cu directorul EvZ, Dan Andronic. Primul susține închiderea Antena 3, alături de Cristian Preda, al doilea atrage atenția că este o idee prostească ce nu poate fi susținută. Primul scrie pe Facebook, al doilea într-un editorial. 

Dan Andronic atrage atenția că membrii PMP au o atitudine greșită față de Antena 3. Jurnalistul subliniază, într-un editorial, că "vorbim despre libertatea de exprimare, care nu poate fi îngrădită pe cale administrativă prin interzicerea unui canal de media, doar pentru că nu ne place ce se spune acolo". A adăugat: "Antena 3 nu poate fi închisă pentru că nu place unora ce se întâmplă acolo, după cum nu poate fi aplicată o prezumție de vinovăție acolo unde încă se desfășoară o anchetă și se judecă în instanță un caz de presupus șantaj". 

Sebastian Lăzăroiu a scris două mesaje pe pagina sa de Facebook. Într-unul se întreabă, încercând o paralelă Antena 3-ASF: "Argumentul lui Dan Andronic ca firmă e nevinovata până la o sentință definitivă se aplică și în cazul lui Rușanu. Rușanu e nevinovat. Și, totuși, Rușanu e în arest, nu în stare de libertate. De ce asta?". În același timp întreabă retoric dacă Antena 3 poate intimida martori sau magistrați, adăugând că doar un judecător poate decide asta prin suspendarea activității pe perioada urmăriri penale. Postarea a continuat cu astfel de argumente.

Membrul PMP a revenit cu o a doua postare, tot lui Dan Andronic adresată.

Îi explică:

"1. Eu n am spus ca vreau sa inchid A3. Nici nu am cum.
2. Nu cer nici magistratilor sa inchida A3 pentru ca nu am cum sa cer asta.
3. Cer cadru legal prin care, impotriva oricarei firme acuzate de santaj, judecatorii sa poata decide daca se poate intrerupe sau nu activitatea, in cazul in care aceasta perturba procesul judiciar.
4. Daca in cazul Rusanu exista cadru legal, in cazul A3- santaj nu exista. Dan Andronic se putea documenta in legatura cu asta.
5. Pot sa ii ofer un argument mai puternic lui Dan impotriva inchiderii A3. A3 nu e un fenomen nou. Inainte a existat Romania Mare. Daca se inchide A3, maine o sa apara alta A3. Si asta pentru ca intotdeauna vor exista jurnalisti profesionisti care vor spune ca A3 face presa si are libertate de exprimare. Din punctul asta de vedere, da, sunt de acord. Ar fi inutil". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel