Lăzăroiu: Cazul Trăşculescu s-ar putea întoarce în favoarea ARD

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu consideră că Alianța România Dreaptă ar putea avea de câștigat din cazul deputatului democrat-liberal Alin Trăşculescu, dacă va ști să profite de situație, însă susține că nu ar trebui pusă la îndoială rigurozitatea criteriilor de selecție a candidaților Alianței pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Potrivit lui Sebastian Lăzăroiu, cazul Trăşculescu "nu e un caz care să-i facă foarte fericiţi pe cei de la ARD, dar lucrurile s-ar putea întoarce în favoarea lor per ansamblu, dacă vor rămâne consecvenţi cu principiile de până acum şi anume să nu influenţeze în nici un fel cursul acestei anchete şi asta înseamnă în primul rând un vot în Parlament, pentru ridicarea imunităţii, pentru că înţeleg că s-a solicitat deja aşa ceva Parlamentului. Dacă PDL va dovedi consecvenţă în acest caz, aşa cum a dovedit în toate celelalte cazuri, mă rog, poate mai puţin în unele, Ridzi, Păsat, cred că va avea de câştigat, pentru că va arăta că e altfel decât USL-ul, de exemplu, care a fost consecvent, de obicei, dar pe invers, întotdeauna şi-a protejat parlamentarii sau miniştrii care aveau probleme de diverse feluri, cu justiţia, cu Agenţia Naţională de Integritate. Deci dacă ei reuşesc să pună în evidenţă acest contrast, cred că vor avea de câştigat, nu de pierdut", a declarat luni, RFI, consilierul prezidențial.

Întrebat dacă acest caz al deputatului Alin Trăşculescu pune sub semnul întrebării rigurozitatea criteriilor de selecţie a candidaţilor ARD, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: "N-aveai de unde să ştii în momentul în care ai judecat candidaţii dacă unul e sub urmărirea Parchetului şi la un moment dat o să cadă pe un flagrant. Nu poţi să anticipezi la fiecare candidat dacă va lua sau nu va lua mită în următoarele luni. Deci, mi-e greu să spun, nu știu ce mai avea acest om în biografia lui. Dacă este să anticipezi strict după cazul acesta, e greu să anticipezi când cineva va călca pe bec şi va intra în atenţia justiţiei, atunci când faci o judecată după nişte criterii".

Deputatul democrat-liberal Alin-Silviu Trăşculescu, președinte al organizației județene Vrancea a PDL, candidat al ARD pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti, este acuzat de către procurorii DNA de trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit liderului PDL, Vasile Blaga, parlamentarii democrat-liberali vor vota pentru ca în cazul deputatului Alin Trăşculescu justiţia să îşi poată face treaba. Vasile Blaga a precizat, duminică, la Realitatea TV, că incidentul afectează PDL în campanie, că situaţia este regretabilă, dar cei care au greşit trebuie să plătească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel