EXCLUSIV  Lazăr, clasare pentru Iohannis, în dosarul de numire. Bolcaș: Jalnic! Avem oare nevoie de slugi la PÎCCJ?

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Tudorel Toader, ministru al Justiției, a declarat că a descoperit un document în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr la PÎCCJ, fără legătură cu funcția pe care urma să fie numit. Este vorba despre o rezoluție de clasare într-un dosar al președintelui. Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre acest aspect pentru DCNews. 

”Împrejurarea că aceasta este singura ”lucrare” ce caracterizează opera științifică a domnului Augustin Lazăr este jalnică, dacă s-a pus cu această intenție această hârtie în dosar. Dacă această hârtie îl recomandă din punctul de vedere al oportunității, este și mai jalnic. Nu înțeleg cum pot să acceadă oameni în Parchetul General numai pe ideea că au făcut și potențial pot să facă și alte servicii președintelui. Avem nevoie oare de slugi în Parchetul General. În ipoteza în care acesta este scopul pentru care figurează această hârtie acolo. Dacă sunt alte împrejurări, sunt alte concluzii” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că-n dosarul de numire a lui Augustin Lazăr la conducerea PÎCCJ se afla o hârtie care arăta că aceasta a dispus clasarea într-un dosar al lui Klaus Iohannis. În schimb, lipsea evaluarea. 

”Din documentele pe care le avem, nu putem trage concluzia, cu certitudine, de ce ministrul Justiției a transmis propunerea fără ca dosarul să fie complet și de ce președintele a semnat decretul fără să există această verificare a legalității numirii. Nu credem că are vreo legătură numirea fără toate documentele cu unul dintre documentele din dosar, de candidatură a actualului procuror general, în care - și chiar nu înțeleg de ce am pus în dosar- apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr și referitoare la președintele României în funcție. Ca ministru, nu găsesc explicația. Am luat doar act de documentele identificate în dosarul înregistrat la ministerul Justiției” a spus Tudorel Toader. 

Jurnalista Adina Anghelescu a precizat, într-un mesaj pentru Radu Tudor, că ministrul Justiției de la acea vreme, Raluca Prună, le-a cerut celor care candidau pentru funcția de procuror general al României lucrări care-i recomandau. În acest sens, Augustin Lazăr ar fi pus acea hârtie în dosarul de numire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel