Lazăr Gigel (CIADO), reacție după emisiunea Danei Grecu

Lazăr Gigel, președintele executiv al CIADO Romania, cel mai titrat ONG din România, a avut o reacție după declarațiile făcute de Pavel Abraham și doctorul Abagiu Adrian de la Institutul Matei Balș în emisiunea Danei Grecu despre droguri.

"Personal privesc cu multa ingrijorare declaratiile profesorului Pavel Abraham, dar si ale doctorului Abagiu Adrian de la Institutul Matei Bals facute la emisiunea Danei Grecu la Antena 3.

Profesorul Pavel Abraham, in calitate de fost presedinte al Agentiei Nationale Antidrog, a explicat ca toate resursele alocate pentru prevenire, evaluare, consiliere incepand cu anul 2012 sunt retrimise de Agentie inapoi Guvernului din lipsa de programe, personal sau implicare a Agentiei Nationale Antidrog in mod real, fiind o institutie marginalizata.

Centrele de tratament ce au fost finalizate in 2005 nici acum nu sunt date in folosinta pentru consumatorii dependenti, ajungand intr-un stadiu de degradare accentuata. Prevenirea, in mediul preuniversitar si universitar prin programul de sanatate, nu mai are resurse financiare si nici specialisti ce sa-l aplice. Dr. Adagiu Adrian a scos in evidenta grave disfunctii ale sistemului medical privind tratamentul dependentilor, dar si pericolul social al celor aflati in sevraj. Numarul locurilor necesare pentru dependenti, dar si resursele financiare pentru tartament au fost reduse de la an la an.

Jurnalista Dana Grecu a facut un apel transant, dar in acelasi dur la adresa presedintelui Romaniei, premierului, politicienilor privind haosul din Antidrog.

CIADO a tras semnale de alarma in ultimii zece ani privind acest haos, incoerenta si incompetenta responsabililor din domeniul drogurilor. Cifrele privind numarul consumatorilor au crescut ingrijorator pentru mass media si ong-urile specializate, dar pentru guvernanti, Agentia Nationala Antidrog si politiceni se pare ca nu este o problema!!! Compliciate sau inconstienta?", a spus Lazăr Gigel, președintele CIADO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel