Lavrov a JIGNIT un jurnalist care l-a întrebat ”Deci nu va fi nicio invazie?”

Foto: Facebook Serghei Lavrov
Foto: Facebook Serghei Lavrov

Serghei Lavrov a fost întrebat de un jurnalist dacă Rusia va invada Ucraina, în contextul în care s-a anunțat retragerea trupelor la baze.

Rusia va face pe teritoriul său ceea ce consideră necesar pentru a-și asigura propria securitate, a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov, scrie Interfax.

„Speculații despre faptul că exercițiile ruso-belaruse au fost începute pentru a ataca Ucraina din nord, pentru a captura Kievul - toate aceste scenarii sunt complet paranoice acolo, au fost publicate de multe ori, chiar și de de mass-media de renume.”, a spus Lavrov la o conferință de presă, susținută la Moscova alături omologul său polonez, președintele în exercițiu al OSCE, Zbigniew Rau.

Comentând apelurile occidentale de a retrage trupele de la granița cu Ucraina și de a opri exercițiile, Lavrov a subliniat că „Rusia, așa cum a planificat, își îndeplinește planurile”.

„Vom face pe teritoriul nostru ceea ce avem nevoie, ceea ce considerăm necesar pentru securitatea noastră și respingem încercarea colegilor noștri occidentali de a interpreta principiile și angajamentele OSCE privind indivizibilitatea securității în așa fel încât se presupune că ei știu mai bine cum să asigure securitatea Rusiei.”, a spus șeful Ministerului rus de Externe.

Lavrov, întrebat de un jurnalist: "Deci nu va fi nicio invazie?"



Potrivit lui Lavrov, când „a sosit momentul să finalizeze parțial aceste exerciții, ei (trupele militare ruse n.r) se întorc la locurile lor de desfășurare permanentă”. După cum a spus ministrul rus, "mai rămâne să auzim declarații din Occident că Rusia era speriată și a respectat toate cerințele pentru că a fost presată, iar Biden s-a rățoit”.

"Acestea sunt vorbe aruncate în vânt, iar colegii noștri au avut foarte, foarte mult succes în asta. Ar trebui să învățăm din astfel de trucuri pe care le aruncă.", a adăugat ministrul rus de externe.

Răspunzând la întrebarea clarificatoare a unui jurnalist polonez „Deci, nu va fi nicio invazie?” - Serghei Lavrov a dat din cap de mai multe ori, a râs și i-a spus șefului Ministerului de Externe polonez: „Aveți un jurnalist cam greu de cap”.

VEZI ȘI: Duma de Stat a votat pentru trimiterea imediată a unui apel către Putin privind recunoașterea republicilor autoproclamate din Donbas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel