Duma de Stat a votat pentru trimiterea imediată a unui apel către Putin privind recunoașterea republicilor autoproclamate din Donbas

Duma de Stat a votat pentru trimiterea imediată a unui apel către Putin privind recunoașterea republicilor autoproclamate din Donbas
Duma de Stat a votat pentru trimiterea imediată a unui apel către Putin privind recunoașterea republicilor autoproclamate din Donbas

Duma de Stat a votat pentru trimiterea imediată a unui apel către Putin privind recunoașterea autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk din Donbas.

Duma de Stat, în cadrul unei reuniuni de marți, a adoptat o rezoluție privind trimiterea imediată către președintele Federației Ruse a apelului Dumei cu privire la necesitatea recunoașterii autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk, scrie Interfax.

Documentul depus de deputații fracțiunii Rusia Unită Viktor Vodolațchii și Artem Turov, care prevede pentru prima dată consultări cu Ministerul rus de Externe, a fost luat în considerare împreună cu un proiect de rezoluție al fracțiunii Partidului Comunist, care prevede ca Duma de Stat  să trimită președintelui Federației Ruse o cerere de recunoaștere a independenței republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk. Proiectul comuniștilor a câștigat cele mai multe voturi - 351, iar inițiativa fracțiunii majorității parlamentare - 310.

Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a declarat în cadrul unei ședințe plenare că rezoluția privind apelul Dumei de Stat către președinte va fi semnată imediat și trimisă șefului statului.

Pe 14 februarie, deputații Rusiei Unite Viktor Vodolațchii și Artem Turov au înaintat Dumei de Stat un proiect de rezoluție al Camerei privind necesitatea recunoașterii republicilor autoproclamate din Donbas. El și-a asumat consultări cu Ministerul rus de Externe.

Același pachet de documente conținea un proiect de recurs la președinte, care a fost înaintat Camerei în ianuarie de deputații comuniști în frunte cu liderul partidului Ghenadi Ziuganov.

Își RETRAGE Rusia militarii de lângă Ucraina? Anunțul Moscovei

O parte din militarii ruşi din districtele de la frontiera cu Ucraina revin la bazele lor după ce au încheiat diferite exerciţii, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit unei ştiri preluate de Reuters de la Interfax şi de AFP de la mai multe agenţii de presă ruse.

Un comunicat al ministerului anunţă că în întreaga ţară au loc în continuare exerciţii militare la scară mare, dar mai multe unităţi din districtele militare de sud şi de vest au încheiat aceste misiuni şi au început să se retragă la baze. Unităţile respective "au început deja încărcarea în mijloace de transport feroviare şi rutiere şi vor începe astăzi să revină în garnizoane", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konacenkov, scrie Agerpres.

Reuters apreciază că această evoluţie poate contribui la detensionarea relaţiilor Rusiei cu Occidentul.

Rusia a concentrat circa 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, ceea ce a produs îngrijorare cu privire la posibilitatea unei invazii. Având în vedere şi exerciţiile comune ruso-belaruse care se desfăşoară în Belarus în perioada 10-20 februarie, Ucraina este aproape încercuită de forţele armate ruse. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel