Își RETRAGE Rusia militarii de lângă Ucraina? Anunțul Moscovei

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)

Ministerul Apărării din Rusia a făcut, astăzi, anunțul, în contextul conflictului cu Ucraina.

O parte din militarii ruşi din districtele de la frontiera cu Ucraina revin la bazele lor după ce au încheiat diferite exerciţii, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit unei ştiri preluate de Reuters de la Interfax şi de AFP de la mai multe agenţii de presă ruse.

Un comunicat al ministerului anunţă că în întreaga ţară au loc în continuare exerciţii militare la scară mare, dar mai multe unităţi din districtele militare de sud şi de vest au încheiat aceste misiuni şi au început să se retragă la baze. Unităţile respective "au început deja încărcarea în mijloace de transport feroviare şi rutiere şi vor începe astăzi să revină în garnizoane", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konacenkov, scrie Agerpres.

Reuters apreciază că această evoluţie poate contribui la detensionarea relaţiilor Rusiei cu Occidentul.

Rusia a concentrat circa 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, ceea ce a produs îngrijorare cu privire la posibilitatea unei invazii. Având în vedere şi exerciţiile comune ruso-belaruse care se desfăşoară în Belarus în perioada 10-20 februarie, Ucraina este aproape încercuită de forţele armate ruse. 

Ce a decis Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin este „pregătit pentru negocieri” cu privire la situația din jurul Ucrainei și la garanțiile de securitate pentru Federația Rusă, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

„În primul rând, președintele Putin a insistat mereu pe negocieri și diplomație. Și, de fapt, el a inițiat problema garanțiilor de securitate pentru Federația Rusă. Ucraina este doar o parte a problemei, face parte dintr-o problemă mai mare a garanțiilor de securitate pentru Rusia și, desigur, președintele Putin este gata să negocieze.”, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Ieri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a spus lui Putin că Rusia nu este pregătită să se angajeze într-o conversație nesfârșită cu Statele Unite și NATO cu privire la chestiuni cheie de securitate de care este preocupată Moscova, dar că există șansa unui acord.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel