Laura Nureldin: Era să fiu „fetița luată cu forța de procuror"

Laura Nureldin
Laura Nureldin

Laura Nureldin a reacționat pe Facebook în cazul fetiței din Mehedinți.

„Am scris azi despre fetița din Baia de Aramă. Despre Sorina. Are un nume. Are sentimente. Emoții. Gânduri. Visuri. Dorințe. Toate i-au fost făcute țăndări, „pentru binele ei". Poate. Poate că, financiar, îi va fi mai bine acolo, în America. Poate că, acolo, va avea mai multe șanse decât aici, unde ar fi fost făcută, la un moment dat - dacă nu cumva i s-a întâmplat deja - în toate felurile, din cauza culorii pe care o are pielea ei. Poate. N-am de unde să știu asta.

Ce știu, însă, este că, oricât de adânc și-ar îngropa în memorie ziua când a fost târâtă de niște necunoscuți spre necunoscut, ce a simțit va rămâne cu ea toată viața.

Știu. Știu, pentru că, la un moment dat, demult, era să fiu „fetița luată cu forța de procuror".

Continuați să vorbiți despre proceduri, istoric juridic, corupție și incompetență, dacă vreți. Eu voi continua să vorbesc despre ce simte un copil. Nu fiindcă-l am, ci fiindcă mi-aduc aminte că am fost”, a scris Laura Nureldin pe contul ei de Facebook.

„Mie încă îmi răsună în urechi urletele copilei”, a mai scris Laura Nureldin într-un alt mesaj postat pe Facebook.

Dăncilă cere anchetă de urgență

Premierul Viorica Dăncilă a cerut o anchetă în cazul fetiței din Mehedinți, „în condiții de calm și strictă respectare a legii", precum și consiliere psihologică pentru fetiță. Dăncilă spunea, vineri, că va fi făcută o analiză în acest caz și, dacă se va considera că un minister se face vinovat pentru situația creată, acest lucru va fi luat în calcul în privința schimbării miniștrilor.

Amintim că o fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii, vineri, din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară.

La rândul său, procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiței de 8 ani din Mehedinți, a spus că nu a tras de copil în timpul intervenției și că a încercat să o ia în brațe.

Un protest a avut loc, vineri seara, în județul Mehedinți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel