Laura Nureldin, ce s-a schimbat după referendum

Rodica Mitu / 07 oct 2018 / 22:16 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Laura Nureldin, jurnalistă și scriitoare, a transmis, duminică seară, un mesaj ce are legătură cu referendumul de revizuire a Constituţiei.

„Gata. A venit, a trecut, nu s-a schimbat nimic. Oricum nu s-ar fi schimbat. O definiție dintr-un text de lege nu crește și nici nu reduce numărul de heterosexuali sau de gay. Oamenii ăștia - și unii, și alții - există, pur și simplu Au existat de când e omenirea, nu s-au înființat prin directivă europeană. Și vor exista până la sfârșitul zilelor. Pentru că așa se nasc. Așa trăiesc. Și așa mor. Nu-i schimbă legea, cum nici pe tine nu te schimbă.

Ce s-a schimbat

Așadar, nu s-a schimbat nimic. De fapt, mint: ceva, ceva tot s-a schimbat. Percepția mea asupra unora dintre cei pe care credeam că-i cunosc. Am aflat câtă ură adăpostesc unii în suflet și cum așteaptă doar momentul în care consideră că e acceptabil social s-o urle pe toate gardurile. Am aflat că, dacă-ți pasă de cineva, cu siguranță ești ca el. E peste puterea de înțelegere a unora că eu, o femeie heterosexuală (căreia-i plac bărbații, adică), botezată ortodox, pot considera că oamenii LGBT sunt exact asta: oameni. Și că au sau că ar trebui să aibă drepturi egale cu alți membri ai speciei umane. Am aflat că unora li se pare în regulă, ba chiar de dorit ca Biserica și legiurea laică să se împletească - ultima dată când s-a întâmplat așa, unii au sfârșit arși pe rug. Am aflat că mulți dintre cei care înșiră amantlâcurile ca pe globurile de Crăciun își pun degrabă masca de familiști convinși când consideră că asta îi ajută la imagine.

Gata. A venit, a trecut, nu s-a schimbat nimic. Te întreb pe tine, care crezi că LGBT sunt inițialele Apocalipsei: dacă viața ta ar depinde de o transfuzie sau de un transplant, ar conta ce orientare are donatorul? Cred că NU”, a scris, duminică seară, Laura Nureldin pe Facebook.

Până la ora 19.00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 18,87% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central. Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul naţional să fie valabil este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26