Lansarea unei rachete Vega, amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Lansarea unei rachete Vega având ca misiune amplasarea pe orbită a unui satelit de observare a Pământului, FalconEye1, în beneficiul Emiratelor Arabe Unite, lansare prevăzută iniţial pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat vineri compania Arianespace, citată de AFP.

"Condiţiile de vânt la altitudine deasupra centrul spaţial Kourou din Guyana franceză sunt defavorabile, iar Arianespace a decis ca faza finală a operaţiunilor de pregătire a lansării nu pot fi iniţiate vineri. Misiunea este deci amânată", a indicat compania franceză într-un comunicat.

"Lansatorul Vega şi satelitul FalconEye1 sunt în configuraţie stabilizată şi în deplină siguranţă", adaugă compania.

Noua dată de lansare este programată duminică, la ora 22:53 ora Kourou "în cazul în care condiţiile meteorologice vor fi acceptabile", a adăugat Arianespace.

Acesta va fi a cincisprezecea lansare a unei rachete Vega, lansator uşor al Arianespace, de la începerea operaţiunilor la centrul spaţial din Guyana franceză, în 2012.

Sistemul FalconEye va fi alcătuit din doi sateliţi identici, FalconEye1 şi FalconEye2, ce vor fi plasaţi pe o orbită helio-sincronă. Fiecare satelit este echipat cu o încărcătură utilă pentru observarea Pământului, cu capabilităţi optice de înaltă rezoluţie. Aceasta este completată de un sistem aflat la sol dedicat monitorizării, recepţionării şi procesării imaginilor primite.

Primul satelit lansat, FalconEye1, va avea o dublă misiune: "să răspundă nevoilor forţelor armate din Emiratele Arabe Unite şi să furnizeze imagini pe piaţa comercială", potrivit lui Arianespace. Acesta va cântări aproximativ 1.197 kg la lansare şi va fi plasat pe o orbită aflată la 611 kilometri distanţă de Terra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel