Lansare Windows 10. Noul Windows a fost prezentat! Cum îl poți avea gratuit

Windows 10, nou sistem de operare al Microsoft, care va fi lansat anul acesta, a fost prezentat, miercuri.

Una dintre cele mai bune vești legate de Windows 10 este că sistemul de operare va fi gratuit, în primul an de la lansare, pentru utilizatorii de Windows 8 și Windows 8.1. Cu alte cuvinte, totți cei care folosesc actualul sistem de operare al Microsoft vor putea face update-ul la Windows 10, gratuit.

Utilizatorii de Windows 7 vor putea trece și ei, gratuit, la Windows 10, fără a fi constrânși de termenul de un an, impus utilizatorilor de Windows 8 și Windows 8.1.

Microsoft nu a dezvăluit care vor fi preţurile de licenţiere după ce perioada de migrare gratuită.

Reapare ”meniul Start”, dispare ”start screen”

Meniul Start îşi va face din nou apariţia și va include atât aplicaţiile clasice cât şi cele Modern UI, însă sistemele cu ecrane tactile vor beneficia în plus de un meniu Full Screen care va ţine locul detestatului Start Screen.

Toate aplicaţiile vor rula în propriile lor ferestre atât timp cât utilizatorul nu optează pentru modul de lucru tactil, iar multitasking-ul a primit un mod îmbunătăţit de lucru care integrează mai bine opţiunea Snap View. Modul de lucru Continuum, care permite trecerea rapidă de la modul desktop la cel tactil, a fost îmbunătăţit şi, pe lângă automatizările pe care producătorii de hardware le vor putea particulariza, va putea fi controlat direct şi de către utilizator.

Faimosul centru pentru notificări a fost în sfârşit prezentat într-o versiune suficient de finisată pentru a ne face să-l îndrăgim, iar faptul că acesta se va sincroniza cu echivalentul său de pe tablete sau telefoane este un avantaj indiscutabil pentru cei care au optat sau vor opta pentru noua platformă Microsoft. În plus, acest element de interfaţă va include şi un Action Center care va înlocui vechiul Charms din Windows 8.x şi va oferi scurtături către modulele importante precum Wi-Fi, Bluetooth, GPS sau Display.

În final, Microsoft a prezentat browser-ul Spartan. Acesta nu este încă un produs finit şi va fi disponibil cu o întârziere mai mică în cazul versiunii desktop şi una mai mare în cazul versiunii pentru telefoane mobile, însă acesta va oferi un mediu de lucru aerisit, suport pentru stylus, notiţe şi adnotări, integrare OneNote şi integrare Cortana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel