La Reviga, enoriașii se războiesc între ei pentru slujba bisericească

Situaţia tensionată de la Reviga, din județul Ialomița, în care sunt implicați preoții și enoriașii, pare fără sfârșit. Slujba de duminică din localitate se ţine ori cu poliţie şi jandarmi la biserică, ori într-un dormitor al unui alt preot răspopit.

Această stare de fapt confirmă că enoriaşii s-au împărţit în două tabere, cei care îl suţin pe noul preot şi cei care vor în continuare să meargă la slujbele vechiului preot.

Vechiul preot din Reviga a fost răspopit iar unii dintre enoriaşi nu acceptă noua faţă bisericească, preferând să meargă duminică la slujbă, în dormitorul fostului preot al localității.

De altfel, mai mulți preoți din Slobozia și din satele învecinate au fost surprinși, pe 27 aprilie, în timp ce spărgeau geamul unei locuințe pentru a recupera un sicriu cu un mort, de teamă ca slujba să nu fie oficiată de preotul răspopit. Pentru a nu-i da ocazia fostului preot să oficieze slujba de înmormântare, grupul de preoți a organizat funeraliile cu trei ore mai devreme.

Peste 30 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi la biserica din Reviga pentru a stabili ordinea.

Localnicii din Reviga se împotrivesc schimbării preotului din comună, caterisit de Episcopia Sloboziei, informează România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel