La doi ani de la Colectiv, dezastru în Administrația din România

Pe 31 octombrie vom comemora doi ani de la catastrofa de la Colectiv, în care sute de tineri au fost uciși sau schingiuiți.

Administrația din România s-a angajat la schimbări fundamentale în sistemul medical, în special în cel privind tratamentul marilor arși. La doi ani de la Colectiv, România are numai șase paturi pentru tratamentul marilor arși, și acelea la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Paturile de la spitalul dedicat marilor arși sunt neconforme din punct de vedere al  standardelor occidentale. Cu toate acestea, pe cele șase paturi de la Floreasca au fost tratați până acum un număr de 162 de mari arși.

Necesarul pentru România este de 60 de paturi. Administrația nu a reușit să facă decât zece la sută din ce are România nevoie, și asta în condiția în care publicul, în ansamblul său, a sprijinit îmbunătățirea semnificativă a condițiilor celor afectați  de astfel de tragedii.

În schimb, România a înțeles să hăituiască în Justiție, în această perioadă, pe cei care au contribuit la realizarea singurelor paturi existente. Exemplul cel mai puternic este profesorului dr. Ioan Lascăr, unul dintre puținii medici ai României abilitați să opereze inclusiv în Statele Unite, creator de școală și care, probabil, trebuie să plătească pentru faptul că a îmbunătățit condițiile în sistemul medical românesc.

Marii profesori trebuie hăituiți în Justiție, tinerii medici, în curs de afirmare, trebuie îndepărtați cât mai grabnic din România. Asta este situația după doi ani de la Colectiv.   

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel