La construirea bulevardului Uranus, mi se pun piedici în plan politic, afirmă Sorin Oprescu. Elena Udrea vrea o conciliere şi invită primarul Capitalei la o discuţie

oprescu-udrea
oprescu-udrea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că la construirea bulevardului Uranus i se pun piedici în plan politic, cu referire la faptul că prefectul Mihai Atănăsoaei a atacat în instanţă o autorizaţie de construcţie pentru un alt tronson al arterei.

Sorin Oprescu spune că i se pun piedici "în plan politic" în ceea ce priveşte construirea bulevardului Uranus. "Probabil că prefectul (Mihai Atănăsoaei, n.r.) a simţit datoria să aibă câteva limbi de catifea pentru conducerea de partid şi de stat", a mai spus edilul-şef.

Potrivit lui Oprescu, la tronsonul respectiv se săpase până la şapte metri şi se introdusese canalizare, iar "cineva, probabil, a simţit nevoia să îi enerveze şi mai mult pe şoferii bucureşteni".  Primarul general spune că, în aceste condiţii, lucrările de construire a bulevardului sunt întârziate cu circa şapte luni.

Tot Oprescu, a declarat, vineri, că îl va acționa în judecată pe președintele Ordinul Arhitecților din România, Șerban Țigănaș, pentru că acesta a blocat în justiție lucrările la bulevardul Uranus.

Edilul a precizat că îi va cere despăgubiri de 3,8 milioane lei, adică suma pe care constructorii bulevardului o cer municipalității pentru întârzierea lucrărilor. Primarul a mai spus că judecata pe fond în privința lucrărilor la bulevard va avea loc în 18 zile, când municipalitatea speră să obțină undă verde pentru continuarea lucrărilor.

Având în vedere aceste divergenţe, ministrul Turismului, Elena Udrea,   i-a adresat marţi primarului Capitalei invitaţia la o discuţie, pe 9 iunie, la sediul MDRT, pe marginea proiectului diametralei Berzei -Buzeşti.

"Având în vedere faptul că, în prezent, în Bucureşti se desfăşoară proiectul de realizare a diametralei Berzei - Buzeşti, operaţiune urbană majoră (...), acţiune contestată de o serie de organizaţii ale societăţii civile pe aspecte de legalitate, transparenţă, oportunitate, reglementare urbaniscă şi implementare, precum şi faptul că Planul Urbanistic Zonal aferent este în curs de avizare la MDRT, neîndeplinind încă toate condiţiile de conformitate tehnică şi administrativă prevăzute de lege pentru a primi avizul nostru, consider ca necesară şi oportună organizarea unei întâniri pentru a defini împreună modul în care proiectul poate fi transformat într-un adevărat proiect de regenerare urbană integrată", se arată în învitaţia transmisă de Elena Udrea primarului Capitalei.

Ministrul Turismului s-a arătat interesat şi de găsirea unei modalităţi de a etapiza şi gestiona intervenţiile, fără a bloca Bucureştiul.

Udrea îl invită astfel pe Oprescu să organizeze împreună, pe 9 iunie, la sediul MDRT, o dezbatere publică privind proiectul amintit. Totodată, Udrea i-a cerut primarului Capitalei să stabilească o altă întâlnire, în cursul acestei săptămâni, dacă nu va fi disponibil pe 9 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel